An Nou de succes

Bun gasit in Noul An !


Biroul Permanent Executiv si intreaga echipa Forta Legii va ureaza bun gasit in Noul An 2016, an in care nazuintele noastre de mai bine vor fi mai aproape de realitate ca niciodata. Alaturi de organizatia ta, vei fi mereu in avantaj: vei avea organizatia mai aproape, vei fi mai bine consiliat, asistat si reprezentat, drepturile tale vor fi mai puternic aparate, iar interesele colective vor fi mai eficient promovate.


Rezultatele cu care am incheiat anul anterior ne onoreaza


Fara nicio indoiala, anul pe care tocmai l-am incheiat a adus cele mai mari beneficii din 2009 incoace salariatilor bugetari reprezentati de Forta Legii.


Am inceput anul printr-un Congres in care s-a initiat un proiect extrem de indraznet, caruia putini i-au acordat mari sanse: PETITIA PENTRU SALARIZARE IN 2015 a fost motorul care a antrenat mii si mii de membri de sindicat, salariati bugetari, care astfel s-au adresat guvernantilor cerand o salarizare corespunzatoare, prin majorarea salariilor cu 25%, si implicit o viata mai buna.


PROIECTUL LEGII SALARIZARII, sustinut de Forta Legii impreuna cu celelalte organizatii sindicale reprezentative, a fost finalizat si s-a aflat la un pas de a deveni lege, urmand sa aduca imbunatatiri salariale semnificative.


LEGEA de salarizare nr. 293 / 2015 a adus salariatilor bugetari pe care ii reprezentam cresteri salariale importante, de care vom beneficia in continuare. 


Ne face mare placere sa amintim ca in cursul anului 2015, salariile tuturor membrilor de sindicat bugetari pe care ii reprezentam au crescut in procente intre 10% si 40%. Ne bucura de asemenea si faptul ca am reusit pentru mai multi membri ai organizatiei noastre reintegrarea lor in serviciu in urma proceselor pe care le-am castigat definitiv, dupa ani de zile de lupta in justitie.


Cu ce proiecte intampinam Noul An 2016


Ne dorim ca viata membrilor nostri si a familiilor acestora sa fie mai buna in anul in care tocmai am intrat.


Vom milita pentru stabilitatea tuturor colegilor nostri pe locurile de munca sau in functia publica. In acest sens vom continua sa acordam in mod gratuit membrilor nostri asistenta juridica de care vor avea nevoie in cercetarile disciplinare si in conflictele in instanta cu angajatorii, pana la solutionarea definitiva a acestora.


Vom acorda consultanta si sprijin tuturor functionarilor publici interesati de avansarea in salarizare dupa desfiintarea fostelor trepte de salarizare, pe cale administrativa, dupa ce instantele au respins aceasta cale de solutionare.


Vom amplifica activitatea de reprezentare a intereselor de grup ale membrilor nostri in fata autoritatilor centrale: Guvern, ministere, comisii parlamentare etc., stabilind ca prioritate pentru anul 2016 adoptarea Legii salarizarii in forma pe care am negociat-o.


Categoriile de personal care au fost cel mai putin avantajate salarial in anul 2015 vor constitui tinta noastra de interes.


Scaderea TVA de la 24% la 20%, iar pentru produsele de larg consum chiar la 9% deja aduce beneficii tuturor consumatorilor. Vom sustine in continuare in comisiile de dialog social din ministere si prefecturi toate masurile cu efect pozitiv asupra cresterii nivelului de trai, prin reducerea costurilor la principalele utilitati pe care, laolalta cu ceilalti cetateni, le achitam in mod curent.


Forta Legii va ramane in continuare aproape de toti membrii sai, prin solutiile noastre la problemele cu care acestia se confrunta.


Cazurile sociale si medicale deosebite in randul membrilor organizatiei noastre si al familiilor acestora vor ramane in atentia noastra, spre a putea acorda un sprijin eficient si, mai ales, eficace. In acest sens, ne propunem ca in 2016 sa sprijinim Casa de ajutor sindical „Forta Legii” sa poata veni cat mai bine in sprijinul membrilor sai prin facilitarea accesului la ajutoare financiare rambursabile.


In anul 2016 un interes deosebit pentru organizatie il va constitui implicarea in proiecte de dezvoltare, orientarea catre atragerea de fonduri publice europene, cu ajutorul carora sa putem imbunatati calitatea serviciului public, incurajand perfectionarea profesionala a lucratorilor si functionarilor publici.


Facilitatile deosebite pe care le oferim membrilor nostri pe perioada sezonului estival si pe intreg parcursul anului vor fi amplificate in anul 2016, numarul colegilor care beneficiaza de serviciile noastre de intermediere turistica fiind in crestere, an de an.


In plan national si international, Forta Legii va continua si va dezvolta bunele relatii atat cu structurile la care este afiliata – Confederatia Sindicala Nationala Meridian si Confederatia Europeana a Sindicatelor Independente, cat si cu celelalte organizatii ale partenerilor sociali: sindicate si patronate.


Ringo Damureanu,


presedinte Forta Legii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*