Aniversare cu succese

            Instantele de judecata au anulat irevocabil concedierile abuzive dispuse in ultima perioada impotriva unor membri de sindicat.


            In aceasta situatie s-au aflat inca de la inceputul acestui an numerosi salariati chiar si lideri de sindicat, pe care conducatorii au considerat ca pot sa-i puna la „colt”.   
            Acestia s-au adresat sindicatului nostru cu memorii prin care ne-au  imputernicit ca in numele lor  sa ne adresam instantelor de judecata pentru a anula actele abuzive si a-i  reintegra in functiile ocupate, cu plata drepturilor salariale corespunzatoare.
            Domnul Lungu Ilie, membru si lider SAP Forta Legii, salariat in cadrul OPC Gorj a fost eliberat din functia publica detinuta in luna ianuarie 2011 prin dispozitia conducatorului institutiei publice de la acea vreme, Mihaela Raducan,  din motive… „neimputabile”, in realitate fiind incomod pentru conducerea institutiei.  Prin Sentinta Tribunalului Gorj pronuntata in data de 08 iulie 2011, a fost admisa cererea Sindicatului nostru, constatandu-se nelegalitatea eliberarii din functie a membrului de sindicat.
            O solutie similara, irevocabila, a pronuntat Curtea de Apel Craiova in data de 21 iunie 2011 in cazul dlui. Iovan Constantin (foto3) lider al grupei sindicale din cadrul Politiei Comunitare (Locale) Craiova.  Directorul institutiei, Ovidiu Mateescu, l-a concediat in luna august 2010 pe liderul de sindicat tot din motive „neimputabile”, sindicatul nostru demonstrand instantei ca eliberarea liderului de sindical s-a dispus prin incalcarea Legii Sindicatelor, obtinand astfel anularea irevocabila a Dispozitiei de concediere. 
            Prin hotarari  irevocabile s-a facut dreptate si pentru alti 8 membri de sindicat (foto2), politisti locali, eliberati din functia publica detinuta in mod nelegal. Este cazul dlor. Marcel Enache, Marius Dacian Stefan, Dumitru Tuiu, Viorel Jean Modoveanu, Dumitru Ciortan, Antoaneta Magdalena Turcu, Bratu Ioan, Constantin Margineanu, reprezentati de Sindicatul nostru,  pe care institutia in cauza este obligata sa-i reintegreze in functie si sa le acorde despagubirile pentru eliberarea din functie nelegala, despagubiri in cuantumul salariilor pentru aproximativ un an de zile. 
            In cazul dlui. Zamfirescu Danut, lider de sindicat din cadrul Directiei Judetene de Paza si Servicii Dolj, directorul institutiei, Constantin Dobrescu, a decis in mod neintemeiat sanctionarea disciplinara a acestuia cu „avertisment scris”. Dispozitia de sanctionare constestata de organizatia noastra in numele liderului de sindicat a fost anulata de catre instanta in mod irevocabil. 


            In data de 8 iulie 2011, Curtea de Apel Craiova a facut dreptate unui alt salariat concediat nelegal pe motive disciplinare. Astfel, prin Decizia pronuntata, Curtea de Apel Craiova a admis recursul organizatiei noastre, formulat in numele dnei. Matei Mariana  – Lica (foto 1),  instructor ergoterapie din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dolj (DGASPC Dolj), anulând dispozitia de concediere nelegala. Salariata a fost reintegrata in postul detinut anterior la inceputul acestei luni, platinu-i-se drepturile banesti care i s-ar fi cuvenit.


              In urma demersurilor noastre, Regia Autonoma de Transport Craiova l-a reintegreat saptamana trecuta pe postul de conducator auto pe dl. Para Alexandru (foto 4), concediat nelegal in luna aprilie 2010. Prin decizia nr. 3858 pronuntata de Curtea de Apel Craiova in data de 24 mai 2011, a fost constatata nelegalitatea concedierii si a fost anulata decizia nelegala  fiind dispusa reintegrarea membrului nostru de sindicat si acordarea drepturilor de care acesta fusese lipsit in mod nejustificat.             


            Biroul Executiv al SAP Forta Legii a manifestat toata grija si atentia in identificarea unor astfel de abuzuri din partea conducatorilor administrativi, si in alte cazuri decat cele referitoare la concedieri,  si a luat toate masurile necesare pentru prevenirea sau inlaturarea efectelor nedorite asupra drepturilor si intereselor membrilor nostri de sindicat.


 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*