Aseara, Forta Legii la G-TV

Ieri, de la ora 21.00, la postul de televiziune G-TV a avut loc a doua emisiune FORTA LEGII, realizata de directorul general al acestui post, dl. Cosmin Gagiu, in colaborare cu Sindicatul Administratiei Publice Forta Legii si cu Uniunea Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual Forta Legii.


Emisiunea a fost introdusa de G-TV in grila de programe aprobata de Consiliul National al Audiovizualului, care se va relua a doua zi, in cadrul emisiunilor „Direct cu Gagiu”.


In emisiunea de ieri s-a vorbit despre miscarile sindicale de protest pe care Uniunea Forta Legii le va organiza in mai multe municipii resedinta de judet din tara, problema scaderii drastice a salariilor in 2010 a angajatilor din Administratia publica, serviciile publice, asistenta sociala, politia comunitara etc., despre abuzurile la care se dedau angajatorii publici impotriva salariatilor bugetari, precum si probleme curente ale membrilor nostri si se vor cauta solutii la aceste probleme.


Emisiunea a fost moderata de presedintele Sindicatului, Ringo Damureanu.


Invitati in cadrul emisiunii au fost Secretarul general al Sindicatului, Claudia Epure si liderul RAT Craiova, George Berceanu. Invitati speciali: membri ai Sindicatului Administratiei Publice Forta Legii: dna Simona Grigorie de la Primaria Tuglui si dna. Maria Bojenescu – casier de toneta la RAT Craiova.


ULTIMA ORA:1. O atitudine absolut incredibila pentru un ales intr-o tara europeana a avut-o primarul comunei Tuglui, cel care la 1 Martie a.c. i-a inmanat dispozitia de eliberare din functie din motive neimputabile liderului de sindicat din primarie, dna. Simona Grigorie, primar care, aflat in direct prin telefon in cadrul emisiunii, a sfidat pur si simplu prin atitudinea sa pe cei prezenti, aratand ca intelege sa nu-i pese de legile acestei tari. Intrebat de ce a concediat-o pe cea care era in acelasi timp lider de sindicat si unic inspector de impozite si taxe al comunei, si daca in perioada de criza comuna chiar nu mai are nevoie de inspectorul de taxe si impozite, Paulica s-a intaratat si a luat foc, insultandu-l si jignindu-l personal pe moderatorul emisiunii. Felicitari, Paulica, tine-o tot asa, de zbiri aprigi ca tine are nevoie tara si comuna, tiran mic la nivel local ce esti!


ULTIMA ORA:2. Trezindu-se a doua zi, Paulica cel dârz a emis imediat, tot la nervi, a dat raspunsul la cererea noastra prealabila, la 22 de zile de cand a fost depusa, insa dupa numai cateva ore de la emisiune. Primarul spune ca nu mai are bani primaria pentru cei care muncesc, insa uita sa precizeze ca si-a mentinut pe cei cu functii de lux: administrator public (un fel de primar paralel, facultativ prin lege, incadrat doar daca primarul doreste, care-i tine locul primarului, pe un salariu cel putin egal cu al secretarului, putand ajunge chiar egal cu al primarului insusi), consilier personal al primarului (ce nevoie de consilier o avea un primar din mediul rural care nici nu mai stie la al catulea mandat este, chiar nu o fi avut timp sa cunoasca problemele comunei?!…) etc., etc., si ca, chiar daca noi i-am adus la cunostinta ca nu i se poate desface „contractul de munca” pentru motive neimputabile „doamnei”, ba se scuza ca nu ar fi avut cunostinta, pe un ton personal cu exprimari de tipul „nu am cunostinta”, ba se da cocos antilegal: „NU AM NICIUN MOTIV PENTRU A REVENI”. Bine, Paule, bine!…


Atatsam raspunsul dat de Paulica.


Am invitat membrii nostri de sindicat sa intervina in emisiune cu telefoane si sms-uri, iar pentru urmatoarea emisiune sa propuna teme care vor fi dezbatute, legate de principalele probleme cu care se confrunta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*