Astazi, miting Forta Legii la Slatina

Aproximativ 1.200 de functionari publici si personal angajat din Administratia publica locala a judetului Olt si-au manifestat in strada, azi, la Slatina, in fata Prefecturii si a Consiliului Judetean Olt, intre orele 10 – 13, nemultumirile la adresa actualului Guvern si a politicii pe care acesta o duce impotriva actualilor salariati ai Statului.


Numarul participantilor a depasit toate asteptarile organizatorilor. Protestatarii au fost, in majoritate, membri ai SAP Olt Consilium, afiliat la Uniunea Forta Legii (UFL). Alaturi de colegii olteni au participat la proteste, in semn de solidaritate si lideri din administratia publica din judetele invecinate, membri ai SAP Forta Legii, dar si politisti comunitari membri ai SAP Olt Consilium si SNPV Pro Lex, sindicate componente al Uniunii.


Au rostit discursuri in fata manifestantilor presedintele Uniunii Forta Legii, dl. Ringo Damureanu, presedintele executiv al Confederatiei Sindicale Nationale Meridian, dl. Ion Albu, presedintele SAP Olt Consilium, dl. Octavian Chelemen, vicepresedinte UFL, secretarul general SAP Consilium, dl. Gheorghe Tudor, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor „Pro Lex”, dl. Vasile Lincu, precum si lideri ai grupelor sindicale din primariile de orase si comune.


Manifestantii au ascultat atat muzica generatiei tinere, cat si cantece populare patriotice. Sesiunea de discursuri a inceput dupa intonarea imnului national, Desteapta-te romane!. S-au scandat lozinci antiguvernamentale si antiprezidentiale, precum: „Jos, jos, Guvernul mincinos!”, Jos Basescu! sau „Trist, trist, Basescu comunist!”, huiduindu-se copios la fiecare pomenire a numelui primului-ministru Emil Boc, sau al presedintelui Traian Basescu, pe care i-au considerat dusmani declarati. Totodata, manifestantii au lansat, in premiera piesa M-ai mintit, domnule Boc, un mix cu discursul premierului la finele anului trecut cand spunea ca salariile in plata nu vor scadea, dar au si dansat pe melodia „Dansul pinguinului”, cu versuri adaptate unei parodii politice la adresa micutului prim-ministru si a membrilor Cabinetului sau.


Mitingul de la Slatina vine la o saptamana dupa ce peste 450 de functionari publici si angajati contractuali din administratia publica a judetului Dambovita au manifestat miercurea trecuta la Targoviste impotriva salarizarii de mizerie, a faptului ca salariile s-au diminuat dramatic in 2010, impotriva implicarii politicului in Justitie, a perspectivei pensiei de stat, dar si a introducerii sistemului de co-plata in sistemul sanitar public din Romania.


Revendicarile protestatarilor au fost transmise Guvernului, prin intermediul prefectilor, care ne-au invitat la discutii pe tema protestelor, dar au fost depuse si direct la Guvern, de un reprezentant al Uniunii.


Un protest fara precedent va avea loc saptamana viitoare la Craiova, pe 28 aprilie a.c., cand 2500 de functionari publici si angajati contractuali si-au anuntat prezenta la o manifestare care va debuta cu un mars de protest pornit de la sediul Sindicatului Administratiei Publice Forta Legii, continuat prin fata sediilor institutiilor reprezentative ale municipiului Craiova si judetului Dolj si care se va incheia printr-un miting de protest, pe esplanada Teatrului National.


Reamintim ca Biroul Executiv al USFPPC Forta Legii, intrunit la Bucuresti pe 10 martie a.c., a stabilit sa organizeze miscari sindicale de protest in toate municipiile resedinta de judet din tara unde sindicatele din federatie au membri care doresc sa isi manifeste public nemultumirile pe care le au cu privire la salarizare, pensii etc.


La sedinta din 10 martie au fost invitati si alti lideri sindicali, care, din pacate pentru unitatea miscarii sindicale a salariatilor din Administratia publica, fie au refuzat sa participe la stabilirea unor actiuni comune, precum dl. Vasile Marica – Sed Lex, iar federatia sa nu a organizat pana in prezent actiuni sindicale, fie au anuntat ca participa, ulterior eschivandu-se, dl. Sebastian Oprescu – SNFP, care a organizat totusi saptamana trecuta un miting in Capitala, fara insa a se consulte cu Forta Legii.


Federatia noastra sindicala va milita in continuare pentru unificarea miscarii sindicale in Administratia publica si va continua sa organizeze actiuni sindicale de protest, oriunde membrii de sindicat vor dori sa-si manifeste nemultumirile, indiferent de participarea sau nu a altor structuri sindicale din tara. Totodata, vom continua negocierile cu Guvernul si ministerele de resort in vederea imbunatatirii salarizarii si mentinerii locurilor de munca actale, vom participa in Comisia bipartita care va propune modificarea Legii-Cadru de salarizare si vom introduce actiuni in Justitie in numele tuturor membrilor care au suferit pierderi salariale in 2010, prin intrarea in vigoare a Legii-Cadru 330 / 2009, pana la recuperarea integrala a acestor drepturi.


Nu va fie teama, stimati colegi! Suntem mai multi si mai hotarati ca oricand! Legea ne da dreptul sa le aratam guvernantilor ca suntem oameni si trebuie sa tina cont de noi! Fiti alaturi de colegii Dumneavoastra!


http://www.adevarul.ro/locale/slatina/Slatina-_600_de_angajati_din_administratia_locala_ies_miercuri_in_strada_0_246575686.html

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*