CONDOLEANTE, Vasile Marica !


           Birourile Executive ale USFPPC Forta Legii si SAP Forta Legii sunt alaturi de domnul Vasile Marica, liderul Aliantei sindicale SedLex, si de intraga familie a acestuia, extrem de greu incercata, in urma asasinarii celui ce a fost Tudor Marin, tatal sotiei. Transmitem cele mai profunde condoleante familiei indoliate, care astazi isi conduce pe ultimul drum pe cel care le-a fost sot, tata si bunic.


 


Preotul Tudor Marin de la biserica „Sfantul Ioan Botezatorul” din Focsani, tatal sotiei liderului sindical Vasile Marica, a fost injunghiat mortal în biserica la sfarsitul saptamanii trecute, atacatorul fugind de la locul faptei. Potrivit presei, se pare ca asasinatul a fost premeditat, deoarece cel retinut a sustinut ca, sambata dimineata, a mai fost la trei biserici cu intentia de a ucide un preot. Insa planul i-a fost dejucat de faptul ca in respectivele biserici era multa lume. Motivatia crimei pare a fi fost una cu caracter religios. Asasinul ar fi fost nemultumit de raspunsurile preotului la intrebarile sale legate de interpretarea textelor biblice si, in consecinta, l-a lovit de doua ori, intai in cap si apoi cu cutitul in inima. Ambulanta ajunsa in scurt timp la fata locului nu l-a mai putut salva pe preot.


Biserica „Sfantul Ioan Botezatorul” din Piata Unirii Focsani este monument istoric, fiind construita in urma cu 352 de ani si functionand ca biserica in cadrul unei manastiri. Preotul Tudor Marin era singurul care slujea la aceasta biserica, el fiind cel care a refacut in totalitate lacasul de cult, inclusiv exteriorul. Preotul Tudor Marin a reinfiintat si corul bisericii.


Enoriasii spun ca Tudor Marin, in varsta de 69 de ani, era unul dintre cei mai apropiati si iubiti preoti din Focsani, el ajutandu-i pe enoriasi si implicandu-se in problemele lor.


Victima crimei avea doi copii, intre care si sotia liderului Vasile Marica.


 


Vasile MARICA a ajuns la biserica imediat dupa crima, declarand ca socrul sau nu a avut niciodata un conflict cu cineva.


Era un om extraordinar, care mi-a dat o sotie extraordinara, sunt socat”, a declarat presei liderul sindical. Nu stiu ce s-a intamplat, nu stiu cine ar putea face asemenea nenorocire. Am aflat prin telefon. Nu am auzit sa aiba nici un conflict cu nimeni. Socrul meu era un om bun”, a declarat Vasile Marica.


 


Preotul va fi inmormantat azi, familia dorind sa fie inhumat chiar in curtea lacasului de cult.


 


            Dumnezeu sa odihneasca in pace sufletul acestui om ce a fost, prin credinta, atat de aproape de El, un martir care si-a dat viata in fata altarului platind cu sange credinta in Hristos.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*