De ce trebuie să ne prezentăm la Referendum?

Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?

Aceasta este întrebarea la care suntem chemați cu toții să răspundem sâmbătă și duminică, la Referendumul pentru modificarea art. 48 din Constituția României.

CE PREVEDE ACUM CONSTITUȚIA ?
La art. 48, cu titlul ”Familia”, textul actual prevede că Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi.

CE PREVEDE LEGEA DE MODIFICARE A CONSTITUȚIEI ? La data de 18 septembrie 2018 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 798 Legea de revizuire a Constituţiei adoptată de Parlamentul României, în care se prevede la art. I modificarea art. 48 din Constituție în sensul în care Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, iar la art. II că revizuirea Constituţiei se supune aprobării prin referendum, organizat conform legii.

VALIDITATEA REFERENDUMULUI: Conform Legii privind organizarea şi desfăşurarea referendumului nr. 3/2000, condiţia pentru validarea referendumului este ca la acesta să participe cel puţin 30% dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale, iar aprobarea se face cu voturile a 25% dintre cei cu drept de vot.

CE TREBUIE SĂ AVEȚI ÎN VEDERE ? Chiar dacă actualul Cod Civil prevede la art. 258 alin. (4) că ”În sensul prezentului cod, prin soţi se înţelege bărbatul şi femeia uniţi prin căsătorie”, trebuie să știm că Parlamentul va putea oricând, fără consultarea poporului, să modifice această lege organică în actualele condiții constituționale. Pe când, dacă poporul va vota modificarea Constituției, Parlamentul nu va putea modifica legea fără un nou Referendum.
Modificarea Constituției se impune pe rațiuni de legitimitate și moralitate, pentru că vrem o țară curată moral.
Persoanele care nu simpatizează actualul partid de guvernământ sau pe liderul acestuia nu trebuie să boicoteze acest Referendum, deoarece politicienii sunt efemeri, pe când efectele pozitive pentru țară trebuie produse și rămân.
Să lăsăm eterna lozincă ”avem alte probleme”, acum aceasta este problema care nu suportă amânare.
Nici argumentul ”financiar” nu trebuie să primeze, fiindcă sănătatea tot timpul costă, inclusiv cea morală.

CE LE RECOMANDĂM MEMBRILOR NOȘTRI ?
Biroul Permanent Executiv al Sindicatului Administrației Publice ”Forța Legii” le recomandă tuturor membrilor de sindicat să dea dovadă de spirit civic, morală creștină și responsabilitate socială și să se prezinte la Referendumul pentru modificarea Constituției României.

Dragi colegi, mergeți la Referendum !

Va fi o garanție a viitorului nostru sănătos și moral.
Pentru familii normale, pentru viitorul copiilor noștri.
Votați ”DA”, pentru familia românească!!!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*