Demers UFL sustinut de parlamentarii Puterii

               50 de deputati, apartinand coalitiei aflate la Putere (PDL, UDMR, minoritati, independenti), intre care si fostul ministru al Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, au semnat la inceputul acestei saptamani o initiativa legislativa care vizeaza modificarea art. 35 lit.b din Legea Politiei Locale.


               Proiectul de lege, initiat de Uniunea Forta Legii (UFL), a fost introdus miercuri la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor prin semnatura deputatului PDL Constantin Dascalu (foto), dupa ce, in urma cu numai cateva zile, deputatul a preluat acest proiect de la sediul Forta Legii.


               O delegatie a Uniunii Forta Legii s-a intalnit in urma cu doua saptamani la Ministerul Muncii cu Secretarul de Stat Valentin Mocanu, coordonatorul dialogului social la nivel national, pentru a initia rezolvarea uneia dintre problemele cele mai importante ale politistilor locali – acordarea sporului pentru conditii de munca, prevazut prin Legea politiei locale nr. 155 / 2010, la initiativa Sindicatului National al Politiei Locale „Semper Lex”, condus de Cristian Macarov, interesat in gasirea de solutii pentru imbunatatirea conditiilor de munca si salarizare ale acestei categorii profesionale.


               S-a constatat ca in forma sa actuala, art. 35 lit. „b” din Legea politiei locale nr. 155 / 2010 nu da dreptul efectiv politistilor locali de a benefica de incadrarea activitatii lor in conditii deosebite, speciale sau alte conditii de munca, din cauza ca legislatia in vigoare, la care face trimitere acest articol, nu este aplicabila politistilor locali.


               In urma discutiilor purtate, s-a identificat ca posibila solutie modificarea art. 35 lit. „b” din lege, prin inlocuirea sintagmei finale cu un text care sa elimine discriminarea politistilor locali fata de restul lucratorilor din domeniul ordinii publice si care sa permita aplicarea corespunzatoare in cazul politistilor locali a prevederilor art. 28-30 din Legea nr. 263 / 2010 privind sistemul unitar de pensii publice si a legislatiei conexe – hotarari de guvern, ordine MAI etc.


               Proiectul este sustinut si de Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor „Pro Lex”, Sindicatul Administratiei Publice „Forta Legii” si Sindicatul din Administratia Publica Olt „Consilium”, organizatii membre UFL, interesate de gasirea unor solutii in vederea rezolvarii problemelor politistilor locali intr-o maniera care sa elimine discriminarea acestora fata de ceilalti lucratori din sistemul de ordine publica si siguranta nationala.


               La randul sau, Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale „Meridian”, domnul Ion Popescu a aratat ca sustine demersurile UFL, oferindu-se sa sustina aceasta initiativa pe calea dialogului social, pentru care confederatia beneficiaza de sprijinul Fondului Social European.


               Initiativa legislativa recent introdusa va fi inaintata catre Consiliul Legislativ si Ministerul Administratiei si Internelor, abilitate de lege sa avizeze proiectul de lege, inainte de a intra in dezbaterea Senatului si Camerei Deputatilor pe comisii si in plen.


ATASAT:


– Adresa de inaintare a initiativei legislative


– Proiectul de Lege


– Expunerea de motive


– Lista de semnaturi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*