Dreptate cu bebelusi si mamici la Timisoara


Reproducem mai jos continutul unei scrisori electronice primite pe una din adresele noastre de contact. Din motive lesne de inteles, numele destinatarului scrisorii si adresa sa electronica vor aparea modificate. Continutul mesajului ramane in rest neschimbat.


„Cam asa se face drepate cu BEBELUSI si MAMICILE lor .


In attach aveti documentele despre datele relatate.


Va relatez urmatoarele abuzuri verificabile 100%.
Va rugam daca puteti face ceva asupra nedreptatilor care se intampla colegei noastre.In cadrul Protectiei Consumatorilor Timis directoarea PDL ILAS MARINELA la asa zisa restructurare face abuzuri inimaginabile nu tine cont de nici o lege sau ordin 1634/09.09.2010 al Minsterul Economiei care preved criteriile de restructurare, are o ciuda pe o fatuca tanara(unic intretinator de familie si copil sub 2 ani),ca a indraznit sa se prezinte la concursul organizat pentru postul de sef CJPC TIMIS si nu tine cont de absolut nimic. Mai mult de atat fatuca in cauza Mihaela Ignat a DEPUS CERERE CONCEDIU INGRIJIRE COPIL in data de 13.09.2010 SA BENEFICIEZE DE CONCEDIU INCEPAND CU DATA DE 01.10.2010 iar D-na Directoare IN LOC SA-I APROBE CONCEDIUL I-A DESFACUT CONTRACTUL DE MUNCA CU DATA DE 29.09.2009 a zis ca da afara pe cine vrea ea ca a „puso” OSTAFICIUC si BLAGA.
Totodata va informam ca datorita influientei primarului Aradului Ghe. Falca fin a lui TRAIAN BASESCU , organigrama nr.1173/23.09.2010 emisa de ANPC a alocat jud.Aradului


19 posturi, iar jud.Timis 13 posturi.
Informatii de la Institutul National de statistica.
JUD.ARAD- 461 730 locuitori.
JUD TIMIS- 677 744 locuitori.
JUD ARAD- 49757 Societati Comerciale
JUD TIMIS- 72495 Societati Comerciale
Sa depus plangere impotriva ei dar ea spune sa nu uitam cine a „puso” sefa.
Totul este adevarat si verificabil.

Cu Respect,
Marinel Robert Dumitru!”


Raspunsul nostru la aceasta scrisoare a fost urmatorul:


Intr-adevar!


Unul dintre abuzurile nenumarate ale actualei Puteri a cazut si pe capul nefericitei colege de la Opc TM pentru indraznelile ei de a intretine un copilas si de a avansa in cariera potrivit competentei sale profesionale. A indraznit prea mult, pentru societatea in care traim. A indraznit prea mult, de una singura, vrem sa spunem. Si pentru ca ne aflam intr-o perioada minunata, in preajma Craciunului, in care mai toate sindicatele din Romania se intrec in a oferi membrilor lor minunatele cadouri, cu cele mai dulci bombonele si cele mai gustoase dulciuri, insotite de sampanii, cafele, cd-uri si altele asemenea, sa nu uitam ca unul face exceptie in Romania, de zece ani, reprezentandu-si cu cinste membrii, fara sa se fi vandut politicienilor. Pretul independentei SAP Forta Legii? Exact pretul minunatelor bombonici de care membrii de sindicat au fost privati, in ciuda „minunatei” traditii dambovitene comuniste si post-comuniste.


Dintre opc-isti, la nivel national, cca. un sfert fac parte de ani buni, ca membri, din Sindicatul Forta Legii. Datorita caruia si-au redobandit primele de vacanta. Unii au castigat si procese prin care au promovat de la gradul principal la superior, cu plata diferentelor la salarii pe cativa ani in urma. Altii au obtinut sentinte irevocabile si executorii pentru plata suplimentelor salariale in cuantum de 25% + 25% pe cate cel putin 3 ani. Chiar si in cazul fostului IRPC Arad, din care si OPC (CJPC) Timis a facut parte, au fost oameni care se regasesc in categoriile enumerate, dar si oameni care si-au pastrat posturile dupa ce au primit cate doua notificari de concediere – intrebati la OPC HD, cazul secretarei Cotoi Ildiko si al soferului… Altii dintre opc-isti se bat in continuare in Justitie pentru a invinge disponibilizarile impuse de guvernarea Boc-Basescu. Sa nu uitam ca SAP Forta Legii fiind primul si, deocamdata singurul sindicat din administratia publica romaneasca pana in prezent care a reusit aceasta performanta. Unde au fost pana acum comisarii opc tm? In afara sindicatelor, proorocind esecul protestelor sindicale impotriva reducerilor salariale si a disponibilizarilor colective? Sperand ca tocmai persoanele lor nu vor cadea victimele acestor masuri? Sau inauntrul minunatelor noastre sindicate romanesti care le-au adus numai bucurii la sfarsit de an, returnandu-le cotizatia in pachete, bomboane, cd-uri sau tichete?… Iertate sa ne fie intrebarile.


Cat despre colega care s-a luptat pana acum singura cu viata si, mai ales, cu sistemul, sa stie ca nu este singura. Existam noi. Si ne poate gasi. Sunt doar doua cuvinte…


Forta Legii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*