GRILE DE SALARII PENTRU ADMINISTRATIA LOCALA

Presedintele Forta Legii, Ringo Damureanu, a trimis astazi o scrisoare catre domnii Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor si Adrian Solomon, presedintele Comisiei de Munca si Protectie Sociala, prin care, in acord cu toate cele discutate, stabilite si agreate in comun pana in prezent de toate organizatiile din Administratia publica, a aratat, pe scurt, ceea ce sustinem, si anume:

I.  Introducerea in titlul legii a sintagmei ”SISTEM UNITAR”
II. NEDIMINUAREA salariilor in plata si
III. Stabilirea unei GRILE DE SALARIZARE pentru Administratia publica locala
, cu respectarea Deciziei Curþii Constituþionale nr. 794 / 2016, astfel:

1. Pentru SECRETARI sustinem coeficienti maximi care sa aduca salarizarea aproape de cea a viceprimarului.

2. Pentru restul FUNCTIILOR PUBLICE DE CONDUCERE din consilii judetene si UAT-uri peste 10.000 locuitori sustinem raportarea la valorile din proiectul de lege Anexa nr. VIII – Cap. I lit. A subcap. II lit. ”a”, corespunzatoare gradului II, iar in UAT-uri pana la 10.000 de locuitori – valorile corespunzatoare gradului I.

3. Pentru FUNCTIILE PUBLICE GENERALE DE EXECUTIE din consilii judetene si UAT-uri peste 10.000 locuitori, sustinem raportarea la valorile din proiectul de lege Anexa nr. VIII – Cap. I lit. A subcap. II lit. ”b” – valorile din grila, iar in UAT-uri pana la 10.000 de locuitori – aceleasi valori diminuate cu 10%.

4. Pentru FUNCTIILE CONTRACTUALE de executie si de conducere de la nivelul institutiilor publice locale, sustinem aplicarea valorilor corespunzatoare propuse pentru functiile contractuale de stat si teritoriale in proiectul de lege in Anexa nr. VIII – Cap. II lit. A subcap. III, si respectiv Cap. II lit. B si Cap. II lit. C

si le-a cerut celor doi presedinti sa sustina aceste amendamente, avand in vedere ca pe Legea Salarizarii Camera Deputatilor este for decizional, iar proiectul legii urmeaza sa vina in curând de la Senat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*