Important pentru asistenții medicali, îngrijitoarele și infirmierii din Sănătate și Asistența socială

Aveți dreptul la indemnizații, inclusiv pentru zilele lucrate în week-end-uri și sărbătorile legale

Printr-o modificare legislativă adoptată prin Ordonanța Guvernului nr. 42/2023, a fost modificată Anexa nr. II din Legea-cadru a salarizării nr. 153/2017, referitoare la Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Sănătate şi Asistenţă socială”, în favoarea personalului plătit în baza acestei anexe.

Potrivit noilor prevederi legale, începând cu luna august 2023, ASISTENŢII MEDICALI salarizați potrivit Anexei mai sus menționate, indiferent de nivelul studiilor, beneficiază de o indemnizaţie lunară în cuantum de 500 lei. De această indemnizație beneficiază şi cei asimilaţi acestora, precum: asistent medical generalist, asistent de fiziokinetoterapie, asistent medico-social, asistent medical comunitar, fiziokinetoterapeut, lucrător social, mediator social.

Totodată, pentru activitatea desfășurată în zilele de repaus săptămânal, sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările legale în vigoare, nu se lucrează, toate categoriile de personal salarizate potrivit Anexei II din Legea salarizării, precum: ASISTENȚII MEDICALI, INFIRMIERII și ÎNGRIJITOARELE, beneficiază de o indemnizație lunară de 100 lei fiecare zi astfel lucrată, dar nu mai mult de 300 lei lunar. De această indemnizație beneficiază inclusiv lucrătorii din unitățile sanitare sau de asistență medico-socială, care au ca asociat unic unităţile administrativ-teritoriale.

Indemnizaţiile lunare menționate mai sus nu diminuează limita de sporuri prevăzută de lege și nu afectează alte drepturi salariale.

Lucrătorii din categoriile mai sus menționate care nu beneficiază de aceste prevederi legale, sunt rugați să ne contacteze pe email: sindicat@fortalegii.ro sau telefonic: 0351444144 sau 0251419405.

Formularul de solicitare / împuternicire se poate solicita la Sindicat.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*