Masă rotundă pe tema modificării Legii salarizării

Președintele Sindicatului Național „Forța Legii”, domnul Ringo Dămureanu, s-a întâlnit miercuri la Drobeta Turnu-Severin cu mai mulți secretari de orașe și comune și reprezentanți ai funcționarilor publici din primăriile din județul Mehedinți, pentru a analiza problemele generate de actuala Lege-cadru privind salarizarea în Administrația locală și a identifica posibile soluții de modificare a legii.

Au luat parte la conferință reprezentanți ai Primăriei orașului Baia de Aramă și ai comunelor Bala, Dârvari, Grozești, Malovăț, Pristol și Vânju Mare.

În cadrul conferinței a luat cuvântul secretarul orașului Baia de Fier, dl. Victor Sabin Curelea, șeful serviciului Resurse Umane din Primăria com. Vânju Mare – dl. Huza Gheorghe, precum și secretarii comunelor Pristol, Malovăț, Dârvari și Bala, domnii Sorin Tulei, Ștefan Udrea, Florin Spătaru și doamna Mirela Crăciunescu, care au dezbătut pe larg principalele probleme cu care autoritățile locale din județul Mehedinți se confruntă după 1 iulie 2017, în urma aplicării Legii-cadru nr. 153/2017, în special în prezent.

Concluziile întâlnirii: l reglementarea distinctă a nivelului maxim de salarizare a secretarilor, prin excepție, fără a depăşi nivelul indemnizaţiei lunare a primarului l salarizarea celorlalte funcţii la nivelul maxim al viceprimarului inclusiv majorările cu 25% prevăzute la art. 16 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017 l creşterea cu 1 punct a coeficienților de salarizare pentru primari și viceprimari .

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*