Mega-demonstratie azi in Capitala

Cele 5 mari confederatii sindicale – Cartel Alfa, BNS, CNSLR-Fratia, CSDR si Meridian au organizat in comun, azi, cel mai mare miting de protest fara precedent, cel mai mare de dupa Decembrie 1989.


Federatiile sindicale afiliate celor 5 confederatii, in special cele din domeniul bugetar, au organizat de la inceputul anului pana acum numeroase miscari de protest, precum mitinguri ale functionarilor publici in mai multe municipii organizate de Uniunea Forta Legii, miting in Capitala organizat de SNFP, pichetari ale sediului Guvernului organizate de FNSA si Federatia Columna, iar in ultima saptamana federatiile sindicale au pichetat sediului Guvernului si Palatul Cotroceni, cu cateva mii de persoane zilnic.


Protestele s-au datorat in prima faza scaderii drastice, in medie cu 40 – 45% a veniturilor salariatilor din Administratia locala si Asistenta sociala dupa intrarea in vigoare a Legii-Cadru privind salarizarea, iar cele recente, inclusiv manifestatia de azi, sunt determinate de intentia actualului Cabinet si, in special, a Presedintelui Traian Basescu de a reduce cu inca 25% salariile bugetarilor si cu 15% pensiile si orice fel de forma de ajutor financiar din partea statului, precum si de a elimina subventiile pentru incalzire.


Mitingul de protest de azi, a reunit peste 50.000 de oameni, si s-a desfasurat in Piata Victoriei din Capitala, in fata sediului Guvernului, intre orele 10.30 si 13.00.


Membrii de sindicat din sindicatele membre ale Uniunii Forta Legii si-au manifestat in numar mare dorinta de a participa la marea demonstratie de astazi. Peste 1200 de membri de sindicat din sindicatele membre ale Uniunii Forta Legii au participat la mitingul de azi din Capitala, din care: 300 membri SAP Forta Legii, 150 membri SAP Consilium, 200 membri SIFP CAS-AL si peste 500 membri SNPV Pro Lex. Numarul total de participanti din partea Confederatiei Sindicale Nationale Meridian a fost estimat la 8.000 – 10.000.


Liderii Confederatiei Sindicale Nationale Meridian si ai Uniunii Forta Legii au sustinut discursuri: dl. Ion Popescu, presedintele CSN Meridian, dl. Ion Albu, presedinte executiv al confederatiei si dl. Ringo Damureanu, presedintele USFPPC Forta Legii.


Televiziunea GTV a inregistrat imagini de la marea manifestatie de azi din Capitala, si le va difuza in cursul serii, incepand cu ora 21.00, in cadrul emisiunii „Forta Legii”, unde telespectatorii vor putea urmari aceste imagini, discursurile liderilor CSN Meridian si Uniunii Forta Legii, ale celorlalti vorbitori, reactiile participantilor la protest.


UPDATE: http://www.csnmeridian.ro/articol/ro/883/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*