Mii de bugetari cer salarii marite cu 25%, spor de vechime si tichete de masa. Cererile lor sunt inregistrate la Guvern si Ministerul Muncii. Campania continua !

Campania PETITIA PRIVIND SALARIZAREA IN 2015 continua !


Tabele nominale cu mii de lucratori in Administratia publica, semnatari ai Petitiei, sunt inregistrate atat la Palatul Victoria – sediul Guvernului, cat si la Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.


Uniunea Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual „Forta Legii” (UFL), in numele salariatilor bugetari ale caror interese le reprezinta, solicita cresterea de urgenta a salariilor cu cel putin 25%, calcularea sporului de vechime (5-25%) aplicat la salariul de baza si acordarea tichetelor de masa in Administratia publica si serviciile publice.


Demersul a fost initiat prin rezolutia Consiliului National Executiv al Sindicatului Administratiei Publice „Forta Legii”, intrunit in Congres in data de 30 ianuarie 2015 la Craiova, prin care s-a hotarat sustinerea Petitiei privind Salarizarea in 2015.


Nu este normal ca doar persoanele cu functii de demnitate publica la nivelul administratiei locale – primari si viceprimari – sa fie rasplatite de Guvern, inca din anul 2014, cu salarii majorate, beneficiind de sistemul unitar de salarizare negociat intre Guvern si sindicate in perioada 2009-2010, dar blocat pana in prezent, in timp ce functionarii publici si angajatii cu contracte individuale de munca sa traiasca din salarii de mizerie, care nu au mai fost majorate din octombrie 2008, afectati foarte grav de inflatie si cresterea TVA si a celorlalte taxe.


Vestea salarizarii corespunzatoare o asteapta toti angajatii bugetari pe care ii reprezentam, din administratia publica si serviciile publice locale si judetene – asistenta sociala, protectia copilului, sanatatea publica, protectia consumatorilor, cultura, finante, case de pensii, politie locala, servicii publice locale etc.„, se arata in documentele depuse de UFL la Guvern si Ministerul Muncii.


Guvernul va trebui sa-si onoreze fara discriminari promisiunea electorala a majorarii salariilor in 2015 si sa acorde tichete de masa si de vacanta intregului personal bugetar, nu doar anumitor sectoare de activitate, astfel s-a solicitat Guvernului actual demararea in cel mai scurt timp a procedurilor in vederea remunerarii corespunzatoare a muncii in Administratia publica.


Demersul continua. Petitia va continua sa fie semnata si trimisa catre sediul Uniunii Forta Legii. Lucratorii din Administratia publica, membri de sindicat sau nu, care nu au semnat Petitia, au in continuare posibilitatea sa semneze Petitia si sa o trimita prin e-mail la adresa uniune@fortalegii.ro sau pe fax la: 0251413042. Fiecare semnatura va intari demersul nostru si va sprijini la rezolvarea gravelor probleme legate de salarizarea in Administratia publica.


Descarcati formularul atasat, daca nu ati facut-o inca, apoi completati-l si trimiteti-l cat mai curand. Sprijinul fiecaruia foloseste tuturor !


atasat – adresele inaintate catre Guvern si Ministerul Muncii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*