Minuni de Sarbatori

Povestea lor poate ajunge scenariu de telenovela. Abandonati de mici, doi frati din Dolj s-au regasit dupa 50 de ani. Coincidenta sau nu, amandoi sunt electricieni, pe nevestele lor le cheama Rodica, pe gineri, Viorel, iar fiecare are cate o nepotica


Povestea lor poate ajunge scenariu de telenovela. Abandonati de mici, doi frati din Dolj s-au regasit dupa 50 de ani. Coincidenta sau nu, amandoi sunt electricieni, pe nevestele lor le cheama Rodica, pe gineri, Viorel, iar fiecare are cate o nepotica. Marian Mitroi, din Poiana Mare si Radu Andrei, din Craiova, au avut parte de o copilarie grea. Au fost abandonati de mici, iar mama lor a murit la putin timp dupa aceea. Pentru ca nu s-a gasit o familie care sa-i creasca pe amandoi, fratii au fost despartiti. Marian Mitroi are acum 51 de ani. Familia care l-a adoptat nu a vrut ca el sa stie ca nu este fiul lor natural. Cu timpul insa Marian a aflat adevarul. Ceea ce nu a stiut a fost ca mai are un frate. Spre deosebire de fratele lui, Radu Andrei s-a lovit de mult mai multe greutati. A crescut mai multi ani prin orfelinate, pana cand o familie de batrani din Craiova l-a adoptat. Norocul l-a ocolit insa in continuare pe Andrei. Dupa o perioa-da el a fost nevoit sa plece si din casa batranilor care l-au crescut.
„Vinovat” de regasirea celor doi este un coleg al lui Andrei. „Acum un an i-am spus lui Ringo ca am un frate pe care nu l-am vazut niciodata. Mi-a zis ca se va interesa, iar apoi o perioada n-am mai discutat nimic”, povesteste Andrei (54 de ani). Ringo Damureanu a investigat insa in continuare si a apelat la ajutorul autoritatilor pentru a pune la cale intalni-rea celor doi frati. Amandoi au fost chemati la Prefectura pentru a „clarifica niste nereguli”. Cei doi nu au stiut ce li s-a pregatit pana in momentul in care au fost condusi la prefectul Nicolae Giugea, care le-a spus simplu: „Sunteti frati”. Amandoi au ramas muti, ca apoi lacrimile bucuriei intalnirii sa curga.


9 Mai 2005


http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2005-05-09/s-au-regasit-dupa-50-de-ani.html 
Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*