Platim polite !

               Urmare a scandalului recent izbucnit la Centrul de ingrijire „Sf. Maria” Craiova din cadrul DGASPC Dolj, in care o infirmiera a lansat acuzatii extrem de grave la adresa personalului din centru, in special la adresa unei asistente medicale, de vatamare corporala a unor persoane asistate, Departamentul Comunicare si Relatii Publice al SAP Forta Legii face urmatoarele precizari:


               Infirmiera care a produs intregul scandal public este lider al grupei sindicale din respectivul centru a unui sindicat nereprezentativ, creat cu mai bine de trei ani in urma, care a sustinut in fata intregului colectiv ca vorbeste in calitate de lider de sindicat.


               In garda la care s-a facut referire, sotia presedintelui sindicatului nostru, Andreea Damureanu, nu era singura asistenta pe tura si in salonul respectivei bolnave, ci intr-o echipa de asistente si infirmiere.


               Potrivit actelor medicale, batrana asistata era suferinda de schizofrenie. In plus, aceasta are un stadiu foarte avansat de osteoporoza si accese de agresiune si automutilare. In noaptea la care s-a facut referire, dupa toate informatiile, asistata a devenit agresiva si a incercat sa loveasca personalul. Durerile la brat sau antebrat le-a acuzat in ziua urmatoare. 


               Infirmiera justitiara si-a mai acuzat colegii si despre faptul ca nu ar fi asistat o alta batrana care astfel si-ar fi rupt picioarele, insa pe aceasta acuzatie nu a mai pus accent, aceasta nevizand adversarii sindicali.


               Pretinsa justitiara nu a fost la fata locului sau in serviciu. Aceasta acuza insa in prezent intregul personal ca nu ar fi ingrijit asistatii, sustinand ca batrana schizofrenica i s-ar fi confesat.


               Cu o activitate de 12 ani in domeniul asistentei sociale si protectiei copilului, din care peste 7 ani ca asistent medical in DGASPC Dolj, doamna Andreea Damureanu a avut o conduita ireprosabila, nicio abatere profesionala si calificativul maxim la evaluare.


               In memoriul inregistrat la Sindicat, aceasta si-a sustinut nevinovatia raportat la acuzatiile ce i s-au adus.


               Acuzatiile extrem de grave aduse prin intermediul presei centrale doamnei Andreea Damureanu, constand in vatamarea corporala a unei asistate care ar fi refuzat tratamentul, si cele adresate colateral sefei centrului de ingrijire si chiar directorului general al institutiei, au urmarit in realitate sa loveasca in demnitatea presedintelui organizatiei noastre, domnul Ringo Damureanu si in prestigiul organizatiei, reprezentativa.


               Din aceste motive, domnul Ringo Damureanu, regreta profund acest incident si cere scuze tuturor angajatilor din centrul de ingrijire si persoanelor afectate de loviturile nedrepte.


               Referitor la acuzatiile formulate, institutiile abilitate efectueza atat cercetari sub aspectele semnalate, cat si sub aspect disciplinar.


               La randul sau, conduita infirmierei Georgeta Gabroveanu face obiectul unei cercetari disciplinare, pentru incalcarea obligatiilor legale si contractuale, incalcarea confidentialitatii si neinformarea oficiala pe cale ierarhica a sefilor sai, precum si pentru afectarea imaginii institutiei publice si a increderii publicului in institutie.


               Organizatia noastra se va abtine sa declare vinovati. O vor face institutiile indrituite, iar mai apoi instantele de judecata.


               Din aceste motive, SAP Forta Legii va acorda si in continuare asistenta de specialitate tuturor membrilor care invoca incalcari ale drepturilor lor.


               Ne exprimam aceeasi convingere ca fiecare persoana vinovata va plati in raport de gravitatea faptei sale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*