PROTESTATARUL – Omul Mondial al Anului 2011

            „Protestatarul” a fost desemnat personalitatea anului 2011 de saptamanalul britanic Time


            Editorii publicatiei au decis sa aduca astfel un omagiu tuturor protestatarilor care in anul 2011 au invadat strazile marilor orase ale Lumii, din Orientul Mijlociu pana la Moscova, trecand prin Statele Unite, „de la Primavara araba la Atena, de la Occupy Wall Street la Moscova„, dupa cum afirma prestigioasa publicatie. Potrivit revistei, Lumea s-a schimbat irevocabil in anul 2011 in principal datorita protestelor, care si-au pus amprenta pe prezent, viitor, dar si pe perceptia asupra trecutului.


            Protestatarul apare reprezentat pe coperta revistei printr-o persoanã tanara, cu gura si nasul acoperite de un fular si parul ascuns sub o sapca (foto).


        „Pentru ca a captat si a subliniat dorinta de a spera a unei intregi Lumi, pentru ca a ingenuncheat si guverne, si intelepciunea conventionala, pentru ca a combinat cele mai vechi tehnici cu cele mai noi tehnologii pentru a arunca o raza de lumina asupra demnitatii umane si, in sfarsit, pentru ca a condus lumea pe calea democratiei, desi uneori periculoasa, a secolului XXI, Protestatarul este Omul Anului„, mai scrie directorul editorial al Time, Rick Stengel.


            In Romania, „Protestatarul” s-a aflat in centrul atentiei incepand cu anul 2010. Din ce in ce mai multi  lucratori, prin organizatiile acestora – sindicatele, au iesit in strada pentru a-si sustine nemultumirile fata de guvernarea din ultimii ani care a adus tara si cetatenii ei la capatul puterilor, prin adoptarea unor legi strambe, negative, precum legile salarizãrii si nenumaratele masuri impotriva paturilor sarace ale populatiei in general si asupra salariatilor – in special, precum concedierile colective, reesalonarea pe perioade mari a datoriilor Statutului fata de salariatii bugetari, anularea multor drepturi castigate, modificarea Codului Muncii, cresterea TVA-ului.


            Uniunea „Forta Legii” a organizat si participat la numeroase miscari de protest in mai multe municipii ale tarii, dar si in Capitalã, reprezentand vocea a mii de salariati nemultumiti de actuala guvernare.


            Miscarile de protest initiate de „Forta Legii” in aprilie 2010 in municipii precum Târgoviste, Slatina, Craiova etc. au continuat cu protestele din Capitala din fata Guvernului, Palatul Parlamentului si Piata Constitutiei (ultima – 16 martie 2011).


            Din toate aceste motive, Forta Legii se considera de drept parte componenta din personalitatea colectiva denumita generic Omul Mondial al Anului 2011 – „Protestatarul”.


                                                                                                      *


            La randul sau, si cotidianul regional Editie Speciala de Oltenia, editat la Craiova, lanseaza catre cititori provocarea de a desemna impreuna personalitatea anului 2011 in Oltenia, propunand nu mai putin de 51 de persoane, apreciate ca personalitati ale vietii publice, administrative si sociale din Oltenia, dintre care 42 de politicieni de la Putere si din Opozitie (europarlamentari, parlamentari, presedinti si vicepresedinti de consilii judetene, primari si viceprimari de mari municipii, prefecti, lideri de filiale), sapte sefi de institutii publice de stat (politie, jandarmi) si doi lideri sindicali, dintre cei nominalizati facand parte Ringo Damureanu, presedinte Forta Legii.


            Redactia publicatiei a apreciat ca in anul 2011: „Sindicatul Administratiei Publice Forta Legii s-a remarcat prin doua mari reusite: anularea concedierilor colective dispuse in anul 2010 de Consiliul Judetean Dolj si de Primaria municipiului Craiova, salvand astfel locurile de munca a peste 100 de salariati, si deblocarea fondurilor pentru asigurarea salariilor angajatilor CJ Dolj, prin interventiile repetate la ministerele de resort„. 


            Membrii de sindicat sunt invitati sa voteze Forta Legii ca favorita pentru personalitatea anului 2011 si la nivelul regiunii Oltenia, atat pentru meritele apreciate de prestigioasa revista Time, cat si pentru cele identificate de Editie Speciala.


            Votul se face on-line, pe baza unui mesaj scris, pe site-ul ziarului Editie Speciala, la adresa:


http://www.editie.ro/mod.php?mod=stiri&sectiune=online&idcat=3&idstire=104587&title=Votati-personalitatea-anului-2011! – CLICK AICI !


            Fiecare membru de sindicat are posibilitatea de a vota in favoarea organizatiei care il reprezinta!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*