REPREZENTATIVITATE

Tribunalul Bucuresti a pronuntat joi, 31.01.2013, o sentinta in dosarul nr. 1076 / 3 / 2013, prin care a constatat reprezentativitatea federatiei sindicale Uniunea Forta Legii (UFL) la nivelul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).


               Hotararea vine dupa ce aceeasi instanta a mai constatat la data de 16.10.2012 reprezentativitatea UFL la nivelul Ministerul Administratiei si Internelor si structurilor subordonate sau aflate în coordonarea M.A.I., care au încadrati politisti, iar la 06.11.2012 la nivelul grupului de unitati Autoritatea Nationala a Vamilor si structurilor subordonate – Directiile Regionale de Accize si Operatiuni Vamale.


               Reamintim ca la data de 28 noiembrie 2011 Tribunalul Bucuresti s-a pronuntat asupra reprezentativitatii Uniunii Forta Legii la nivelul ramurii „Administratie Publica”, instanta respingand cererea de revizuire pe care o structura sindicala a politistilor si personalului contractual o introdusese impotriva sentintei irevocabile prin care Tribunalul Bucuresti – Sectia a V-a a constatat reprezentativitatea UFL (S.civ. nr. 31/25.11.2009 pronuntata în dos. 39102/3/2009), respingand irevocabil cererea de revizuire si mentinand sentinta de reprezentativitate a UFL la nivel de ramura.


Dupa intrarea in vigoare a Legii Dialogului Social nr. 62 / 2011, instanta a pronuntat numai sentinte favorabile de constatare sau reconfirmare a reprezentativitatii Uniunii Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual (USFPPC) FORTA LEGII atat la nivel de ramura de activitate – Administratie Publica, cat si la nivel de grupuri de unitati – MAI (inclusiv IGPR), ANV (inclusiv DRAOV) si ANPC (inclusiv CRPC).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*