Salariile functionarilor publici scad cu 2% in 2011

Comisia de dialog social din cadrul Ministerului Muncii a analizat miercuri seara Proiectul viitoarei Legi-Cadru de salarizare, impreuna cu anexele, care va substitui Legea-Cadru nr. 330/2009, precum si legea de implementare in anul 2011 a viitoarei Legi-Cadru de salarizare a personalului platit din fonduri publice.


Desi a fost solicitata amanarea acestor discutii datorita nerespectarii procedurii de consultare si a imposibilitatii consultarii interne a organizatiilor membre vizate si afectate de acest proiect al legii, Presedintele Uniunii Forta Legii, dl. Ringo DAMUREANU, a fost prezent la discutii reprezentand, in cadrul Comisiei de dialog social, Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN.


Materialele supuse dezbaterii sunt atasate prezentului comunicat.


Confederatia Meridian a aratat ca, potrivit intentiilor Guvernului, toti functionarii publici din Romania vor suferii in 2011 o noua diminuare salariala, cu cca.2% dat fiind ca procentul de crestere cu 15% a salariilor propus de Guvern va insemna mai putin decat pierderea primei de vacanta si a premiului anual (cel de-al treisprezecelea salariu), astfel incat functionarii publici nu vor recupera in 2011 nimic din diminuarea salariilor cu 25%, suferind chiar o noua diminuare. In aceste conditii, Confederatia Meridian a solicitat Guvernului sa acorde o crestere reala a salariilor pentru anul viitor.


Cabinetul Emil Boc intentioneaza ca luni, 22 noiembrie, sa adopte cele doua proiecte de lege, pe care apoi sa le inainteze catre Parlament spre a fi adoptate prin procedura angajarii raspunderii Guvernului.


Agentiile de presa au transmis aceasta informatie:


http://www.agerpres.ro/media/index.php/social/item/38656-Guvernul-ii-discrimineaza-pe-functionarii-publici-in-noua-Lege-de-salarizare-potrivit-sindicalistilor.html


http://www.mediafax.ro/social/sindicalistii-sustin-ca-functionarii-publici-vor-mai-pierde-2-din-salarii-in-2011-7730385/


http://www.realitatea.net/pacaleala-guvernamentala-salariile-nu-cresc-cu-15prc_773429.html


http://stirileprotv.ro/stiri/politic/guvernul-anunta-ca-legea-salarizarii-unitare-va-fi-aprobata-luni.html

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*