Sindicatele atacate la sedii si lideri

Ministerul Muncii a convocat pentru vineri, ora 14.00 comisia de Dialog Social pentru a analiza un controversat proiect de lege numit Codul Dialogului Social.


Viitoarea lege ar urma sa abroge mai multe legi aflate in vigoare in prezent precum Legea Sindicatelor, Legea Patronatelor Legea Contractelor Colective de Munca, Hotararea de Guvern privind organizarea si functionarea Comisiilor de Dialog Social, Legea Conflictelor de Munca, Legea privind informarea salariatilor, etc., al caror continut ar urma sa fie inclus in proiectul Legii – mamut.


Scopul ascuns al acestei legi este sa loveasca dur actulalele organizatii sindicale.


Inasprirea conditiilor de reprezentativitate, eliminarea obligativitatii angajatorilor de a pune la dispozitia Sindicatelor spatii pentru desfasurarea activitatii, eliminarea protectiei liderilor alesi cu privire la modificare sau incetarea raporturilor de munca sau de serviciu din motive neimputabile etc. 


Sunt doar cateva dintre suprizele pe care actuala guvernare le pregateste sindicatelor.


USFPPC Forta Legii a transmis recent Ministerului Muncii ca respinge in totalitate proiectul de lege.


Cele cinci Confederatii Sindicale reprezentative au anuntat ca nu vor participa la aceasta intalnire.  


Atasam Proiectul de lege, punctul de vedere al Uniunii FORTA LEGII transmis Ministerului Muncii si scrisoarea comuna a celor cinci Confederatii Sindicale reprezentative adresata Ministrului Muncii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*