Succese in Justitie

In data de 28.03.2012, Curtea de Apel Craiova a dat dreptate soferului Directiei Judetene pentru Cultura Dolj, dl. Tufa Sandel, membru de sindicat, care a fost concediat in urma cu un an, 04.03.2011, instanta de judecata anuland Decizia directorului institutiei prin care i-a incetat raportul de munca din motive neimputabile.
Dupa ce membrul de sindicat a imputernicit organizatia noastra sa-l reprezinte in instanta, sindicatul a formulat contestatie impotriva deciziei de concediere emisa de directorul institutiei, solicitand anularea actul administrativ mentionat si obligarea angajatorului sa reintegreze salariatul pe postul detinut anterior concedierii si sa-i plateasca o despagubire egala cu salariile indexate, majorate si reactualizate, precum si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat concestatorul, de la data concedierii pana la data reintegrarii efective.
Instanta de recurs a admis contestatia formulata in numele membrului de sindicat, pronuntand o decizie definitiva si irevocabila, urmand ca salariatul sa fie repus pe postul detinut anterior.
Aceeasi solutie a pronuntat Curtea de Apel Craiova si in cazul altor doi soferi din cadrul Primariei com. Ostroveni, dl. Marini Vasile si dl. Bogheanu Gica, membri de sindicat, pe care organizatia noastra i-a reprezentat in instanta, salariati care au fost concediati ca urmare a aparitiei OUG nr. 63/2010.
Am demonstrat instantei ca Deciziile Primarului din 2010 au fost emise cu nerespectarea prevederilor legale, astfel ca cei doi membri de sindicat urmeaza sa fie reintegrati in functie, cu plata tuturor drepturilor salariale la care ar fi avut dreptul.
Un alt salariat angajat in functia de muncitor calificat in cadrul Primariei Botosesti Paia, dl. Despa Mihai, membru de sindicat, a fost concediat la inceputul lunii septembrie 2010 de catre conducatorul autoritatii publice in baza aceleiasi OUG 63/2010, insa la solicitarea organizatiei noastre, instanta a anulat irevocabil dispozitia de concediere

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*