URGENT: In atentia tuturor primariilor

Salariile lucratorilor din administratia locala pot creste cu 12% incepand cu luna iulie 2015


In urma Petitiei privind salarizarea initiata de SAP Forta Legii si a numeroaselor demersuri sindicale efectuate la Guvern si Ministerul Muncii, prin OUG nr. 27/2015 s-a creat posibilitatea legala a cresterii salariilor in primarii. Ordonanta a fost publicata la data de 30 iunie 2015 si intra in vigoare la data publicarii, astfel ca salariile pot fi majorate incepand cu luna iulie 2015.


Aceste aspecte au fost clarificate in intalnirea de la Ministerul Muncii de luni, 13 iulie a.c., intre doamna Rovana Plumb (foto), munistrul Muncii, si sindicatele functionarilor publici si personalului contractual, intalnire la care Uniunea Forta Legii a fost reprezentata prin dl. Ringo Damureanu, presedinte SAP Forta Legii si dl. Vasile Lincu, presedinte SNPV Pro Lex.


Principala problema intampinata de majoritatea primariilor si consiliilor judetene din tara este legata de insuficienta plafoanelor.


In urma discutiilor avute, informam toate primariile / consiliile judetene afiliate ca Ministerul Finantelor Publice va centraliza toate cererile de suplimentare a plafoanelor de cheltuieli de personal pe care primariile le vor efectua in cursul lunii iulie.


ATENTIE !!! Majorarea plafoanelor trebuie facuta URGENT, pentru a fi centralizata si aprobata de Guvern in data de 28 iulie a.c., atunci cand se va discuta rectificarea bugetului.


Fiecare primarie va solicita in cel mai scurt timp Directiei generale a finantelor publice majorarea plafonului de cheltuieli de personal, dupa modelul pe care il veti gasi atasat prezentului comunicat.


Pentru orice problema tehnica legata de deschiderea fisierelor atasate veti contacta persoana inf. Luiza Stefanel, e-mail: sindicat@fortalegii.ro tel. 0766717278. Pentru lamuriri de natura juridica veti contacta persoana cons. jur. Nicoleta Baloiu, tel. 0765630714

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*