VEDETI IN PREMIERA: Proiectul Legii Salarizarii initiat de guvern

Luni si marti, 13/14 iulie 2015, la sediul Ministerului Muncii au avut loc intalniri intre ministrul Rovana Plumb si sindicatele din Administratia publica si Asistenta sociala, pe tema proiectului Legii salarizarii in sectorul bugetar, intalniri la care din partea Uniunii sindicatelor functionarilor publici si personalului contractual Forta Legii a participat presedintele Forta Legii, Ringo Damureanu si lideri din cadrul federatiei.


Site-ul nostru va prezinta in premiera proiectul Legii salarizarii si anexele specifice pentru Admistratia publica si Asistenta sociala si medico-sociala. Este foarte important sa stiti ca valorile salariale mentionate in anexe sunt prevazute pentru anul 2017. Guvernul are in vedere sa acorde prima crestere, incepand cu 01.12.2015 sau 01.01.2016, in procent de 10% din diferenta care rezulta intre valorile din anexe si salariile actuale, urmata de o a doua transa de crestere in cursul anului 2016.


In urma celor stabilite, federatia noastra urmeaza sa faca propuneri si amendamente pe proiectul propus pana luni, 20 iulie a.c., urmand ca joi, 23 iulie, sa avem o noua intalnire cu reprezentantii Guvernului pentru a discuta propunerile facute de structurile sindicale reprezentative, iar pe 28 iulie sa fie discutate de Guvern impreuna cu propunerile de modificare a plafoanelor de cheltuieli de personal.


Rugam toti liderii si membrii de sindicat, precum si orice persoana interesata, sa analizeze proiectul propus si sa ne trimita pana joi, 16 iulie, punctele de vedere pe aceasta tema pe adresele noastre de contact: e-mail sindicat@fortalegii.ro, tel. 0251419405, tel. 0351444144, fax: 0251413042


Reamintim ca la solicitarea sindicatelor functionarilor publici si personalului contractual din Administratia publica locala, Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, dl. Ion Popescu, a cerut public Guvernului sa retraga Ordonanta 14/2015, prin care indemnizatiile persoanelor care ocupa importante functii de demnitate publica in stat au fost majorate la 300% si sa elaboreze urgent o solutie legislativa viabila prin care sa creasca salariile din primarii si serviciile publice locale. Anuntul a fost facut duminica la postul România TV, intr-o emisiune in direct la care liderul CSN Meridian a participat. „Dorim ca in administratia locala sa nu mai avem salarii nete mai mici de 850 lei„, a declarat dl. Ion Popescu pentru site-ul FortaLegii.Ro.


In cadrul intalnirii de luni cu ministrul Muncii, reprezentantii Uniunii Forta Legii / CSN Meridian au propus cresterea salariilor in suma fixa, propunere care ar avantaja pe toata lumea, in special salariile mici. Propunerea a fost imbratisata si de alti lideri, in special de liderul SNFP, Sebastian Oprescu, care a sustinut-o in fata conducerii ministerului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*