6.000.000 lei

             Initiativa Uniunii Forta Legii sustinuta de CSN Meridian cu privire la amnistierea fiscala a bugetarilor va face fericiti foarte multi salariati din acest domeniu din Romania, insa numarul acestora nu este in prezent cunoscut nici de sindicate, nici de Ministerul Muncii sau alte autoritati sau institutii publice.


             Valoarea totala a obligatiilor de plata de care bugetarii din Romania sunt exonerati a fost estimata recent de Ministerul Muncii ca fiind in jurul sumei de 300 milioane lei, la nivel national.


             Dupa ce marti, 9 sep. 2014, Camera Deputatilor a dat votul final pe proiectul de lege initiat de sindicate, bugetarii din Oltenia se asteapta sa fie exonerati de peste 6 milioane lei, suma calculata de sindicate pe baza actelor emise de Curtea de Conturi care au produs efecte in dauna intereselor salariatilor bugetari, membri de sindicat, reprezentati de sindicatele membre ale Uniunii Forta Legii: SAP Forta Legii, SAP Consilium, SNPV Pro Lex.


             Cele mai mari debite constatate de inspectorii Curtii de Conturi din Oltenia le inregistreaza municipiul Craiova (Dolj), cu cca. 2,2 mil. lei, provenind din stimulentele acordate in directia de impozite si taxe locale si din sporul de dispozitiv acordat politistilor locali, urmat de muncipiul Caracal (Olt), cu 2 mil. lei, provenite in principal din stimulentele acordate in serviciile de impozite si taxe locale si sporul pentru proiecte europene, dar si Consiliul Judetean Dolj, cu 0,4 mil. lei, in principal din sporul de dispozitiv acordat in directia judeteana de evidenta persoanelor.


             Alte debite, situate sub 0,3 mil. lei, si care vor face obiectul amnistiei fiscale, au fost constatate de Curtea de Conturi la unitatile administrativ-teritoriale: mun. Orsova (Mehedinti), or. Tg. Carbunesti (Gorj), com. Valea Mare (Olt), mun. Bailesti, or. Dabuleni si comunele Bucovat, Galicea Mare, Predesti, Almaj, Catane, Farcas (Dolj).


             Claudia EPURE


Cu amabilitatea domnului Vasile Lincu, presedintele SNPV ProLex, redam si alte marturii ale initiativei noastre:


http://www.ziare-pe-net.ro/stiri/pro-lex-cere-amnistierea-fiscala-a-politistilor-locali-3422663.html 


http://www.presaonline.com/stiri/stiri-locale/pro-lex-cere-amnistierea-fiscala-a-politistilor-locali-3040742.html 


http://www.capital.ro/ce-mai-solicita-sindicalistii-din-politie-si-vama.html 


http://www.realitatea.net/pro-lex-cere-amnistierea-fiscala-a-politistilor-locali_1512796.html 


http://www.actualitati.net/local-constanta/cere-amnistierea-fiscala-politistilor-locali-1877120

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*