AMNISTIA FISCALA A BUGETARILOR, aprobata de Parlament

                Sustinuta de presedintele CSN Meridian, propunerea Forta Legii prinde contur !!!

          Saptamana trecuta Uniunea „Forta Legii” a initiat la nivel national un demers care vizeaza amnistierea fiscala a salariatilor bugetari pentru veniturile de natura salariala constatate in urma controalelor Curtii de Conturi ca fiind incasate necuvenit. Demersul nostru a primit de indata sprijinul Confederatiei Sindicale Nationale „Meridian”. Conducerea CSN Meridian, in special presedintele Ion Popescu, a purtat o serie de discutii cu factori de decizie din Senat, Camera Deputatilor si Ministerul Muncii. Pe 26 august 2014, presedintele Comisiei de munca din Senatul Romaniei, Liviu Pop, a vizitat sediul CSN Meridian unde a fost informat de initiativa noastra.


          CSN Meridian a depus amendamentul nostru in scris, atat la Parlament, cat si la Ministerul Muncii.


          Senatul a stabilit ieri, 1 sep. 2014, sa extinda amnistierea fiscala catre toti bugetarii care au obtinut venituri de natura salariala constatate a fi nelegale prin rapoartele Curtii de Conturi sau alte institutii de control, acestia fiind exonerati de la restituirea sumelor.
          Senatorii au adoptat in plen cu 122 de voturi ”pentru” si doua abtineri amendamentul care extinde aplicabilitatea unei propuneri legislative ce prevede scutirea de la restituirea sumelor din venituri salariale, constatate nelegale, pentru intregul personal bugetar. Decizia finala va fi luata de Camera Deputatilor.


          Amendamentul a fost votat in urma cererii de reexaminare a Legii salarizarii unitare, pe baza careia s-au acordat sporuri ilegale, a explicat senatorul Liviu Pop (foto), presedintele Comisiei de munca din Senat, fost lider sindical. 
          Amendamentul propus de Comisia pentru munca a facut ca Guvernul sa-si schimbe pozitia initiala, impotriva propunerii legislative, intr-una in favoarea actului normativ.


          Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat ca sustine propunerea legislativa, mentionand ca masura va fi o reparatie pentru bugetari.


          Tinem sa apreciem in mod pozitiv reactia tuturor conducatorilor de institutii publice care ne-au transmis in cursul saptamanii trecute toate deciziile emise de Curtea de Conturi, acte prin care ne-am fundamentat demersul in sprijinul salariatilor bugetari.


http://www.mediafax.ro/politic/senatul-a-extins-amnistierea-fiscala-de-la-personalul-din-invatamant-la-toti-bugetarii-13189124?utm_source=newsletter&utm_medium=email_Mediafax&utm_term=articol&utm_campaign=Toti+bugetarii+ar+putea+fi+amnistiati+fiscal.+Decizia+finala%2C+la+Camera+Deputatilor&utm_term=


 


UPDATE 09.09.2014


Camera Deputatilor, for decizional, a votat azi proiectul de lege propus de USFPPC Forta Legii si CSN Meridian, respectand forma modificata ieri in Comisia pentru Munca din Camera Deputatilor.


Etapele urmatoare sunt: promulgarea legii de catre presedintele Romaniei sau dupa caz retrimiterea legii catre Parlament, publicarea in Monitorul Oficial, eventual un control de constitutionalitate din partea Curtii Constitutionale.


UPDATE 24.09.2014


Atasat – LEGEA nr. 124/2014

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*