Reuniune sindicala ratata

La propunerea Federatiei Salariatilor din Administratia Publica Centrala si Locala din Romania „Columna„, afiliata la CNSLR-Fratia, federatiile sindicale reprezentative din Administratia publica ar fi trebuit sa se reuneasca vineri in Bucuresti, incepand cu ora 12.00, la sediul federatiei Columna.


Presedintele acestei federatii sindicale, dl. Sorin Stan, a adresat joi o invitatie catre toate structurile sindicale reprezentative din Administratia publica si serviciile publice, afiliate celor 5 mari confederatii sindicale.


Motivul intalnirii era legat de masurile de criza comunicate de Presedintele Romaniei si reconfirmate de Guvern, prin care vor fi reduse salariile angajatilor bugetari cu 25%, inclusiv in Administratie si vor fi operate reduceri masive de personal bugetar, cu preponderenta in Administratia publica si serviciile publice.


O delegatie a Uniunii Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual „Forta Legii”, din care au facut parte dl. Ion Albu, presedintele executiv al Confederatiei Sindicale Nationale Meridian si dl. Vasile Lincu, vicepresedinte al Uniunii Forta Legii, au participat la intalnirea propusa de Federatia Columna.


Toate celelalte structuri sindicate reprezentative, cu exceptia organizatorilor si ai FNSA, au lipsit.


Din pacate pentru salariatii din Administratia publica, nici Federatia Columna nu a reusit ceea ce nici Uniunea Forta Legii nu reusise pe 10 martie a.c. – reunirea structurilor sindicale din Administratie, in vederea organizarii unor actiuni comune, in interesul comun al membrilor de sindicat, indiferent de apartenenta sindicala.


Biroul Executiv al Uniunii Forta Legii isi manifesta in continuare speranta ca liderii celorlalte structuri sindicale din Administratia publica sa treaca peste orgoliile personale si sa inteleaga necesitatea membrilor de sindicat si rolul lor in acest sens.


Biroul Executiv al Uniunii Forta Legii va continua sa raspunda pozitiv si sa participe la toate invitatiile colegilor noastri care isi vor propune coagularea miscarii sindicale din Administratie, indiferent din partea cui vor veni.


Atasam – textul invitatiei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*