Sus sa avem inimile !

<< Flamand am fost si Mi-ati dat sa mananc. Insetat am fost si Mi-ati dat sa beau. Strain am fost si M-ati primit. Gol am fost si M-ati imbracat. Bolnav am fost si M-ati cercetat. In temnita am fost si ati venit la Mine >>


         Saptamana sfanta a Patimilor Domnului nostru Iisus Hristos trezeste in toti crestinii ortodocsi emotia umilintelor indurate de Insusi Mantuitorul nostru pentru vindecarea si mantuirea sufletelor noastre, ale tuturor celor ce vor crede in El. In aceasta perioada, crestinii se remarca prin intarirea credintei, participarea la sfintele slujbe, dar si prin fapte bune, prin care ajuta semenii aflati in suferinta, spre a primi cu bucurie sfanta Inviere a Domnului.


         Spiritul crestin a adus in aceasta perioada si pentru Forta Legii dorinta de a fi cat mai aproape de semenii nostri care au nevoie de mai multa grija, mai multa mangaiere si sprijin dupa puterile noastre. Birourile executive SAP Forta Legii si SAP Consilium au aprobat in aceasta perioada ajutoare pentru situatii deosebite, prin care au fost aproape de membrii de sindicat si de fratii in credinta aflati in nevoie.


         Mai multi membri de sindicat au fost consolati in aceasta perioada, pentru situatiile dificile prin care trec. Un politist local craiovean a fost sprijinit in urma unei interventii chirurgicale extrem de costisitoare pe care a suportat-o fiul sau, pentru care familia politistului a contractat credite de peste 25.000 lei. O angajata din sistemul asistentei sociale din Dolj a primit un sprijin financiar in urma unei interventii chirurgicale pe care a suportat-o dupa un accident de munca, avand o mana strivita de o poatra cazuta peste femeie, din cauza concedierii portarilor institutiei. Un membru de sindicat din comuna olteana Carlogani a primit un sprijin financiar in urma cheltuielilor efectuate cu ocazia unei interventii chirurgicale deosebite. Un alt membru de sindicat din comuna olteana Dobrosloveni a primit un sprijin financiar pentru a-si trata sotia, extrem de grav bolnava. Un membru de sindicat din Regia Autonoma de Transport Craiova a primit un sprijin financiar pentru a-si trata gravele probleme cardiologice, iar un coleg din aceeasi regie a primit o modesta mangaiere financiara in urma pierderii sotiei.


         Parohia din satul Murta, comuna doljeana Dobresti, care edifica o bisericuta pentru crestinii ortodocsi din localitate ce doresc sa-l slaveasca pe Dumnezeu, a primit un modest sprijin financiar in Saptamana Patimilor Domnului spre a putea face un pas catre indeplinirea sperantei acestor locuitori. De acest lacas de cult se vor putea bucura si membrii Forta Legii din comunele Dobresti, Rojiste, Valea Stanciului sau Sadova ce vor putea beneficia de serviciile divine.


         Un ajutor financiar umanitar a fost acordat de SAP Forta Legii si SAP Consilium unei tinere din comuna Gradinile, judetul Olt, absolventa a Colegiului National „Ionita Asan” din Caracal, care are nevoie de sprijin pentru a-si trata gravele probleme de sanatate si a se integra in societate, in beneficiul altor copii cu nevoi speciale.


         „Zambind printre lacrimi, am simtit ca durerea e mai mica…, scria Loredana in 2009 pe blogul sau. Daruind am simtit ca singuratatea e mai putin dureroasa…iubind am simtit ca nefericirea nu tine pentru totdeauna… iertand am simtit ca ranile inimii pot fi vindecate…rabdand am simtit ca fiecare clipa e pretioasa…ascultand am simtit ca orice om are in inima uneori durere…visand am simtit ca pot zbura”.


http://www.gds.ro/Societate/2014-02-24/O+tanara+lupta+sa-si+invinga+dizabilitatea


http://rousa.blogspot.ro/2014/03/loredana-jianu-are-nevoie-de-ajutorul.html


http://www.imparte.ro/Voluntariat/Actiunea-zilei/Loredana-Jianu-o-sansa-pentru-viata-382.html


http://loredanajianu.wordpress.com/


         Un modest sprijin financiar spre a-si putea petrece sarbatorile Sfintelor Pasti a fost acordat unui tanar orfan din Craiova, extrem de valoros, absolvent de studii superioare, in prezent masterand si student la a doua facultate, avand nevoi speciale, care in scurt timp va parasi sistemul institutionalizat de asistenta sociala si protectia copilului.


         „Este foarte greu sa reusesti singur. Tot timpul mi-am dorit sa ma integrez in societate, sa am o cariera, sa ajung un om, un model de reusita in viata pentru generatia tanara”, a declarat tanarul pentru un cotidian local.


http://www.gds.ro/Societate/2013-04-16/Tineri+institutionalizati+care++au+reusit+sa+isi+invinga+conditia


http://www.lupamea.ro/articol.php?id=13079


         Centrul de Permanenta din satul Fratila, comuna Bulzesti, judetul Dolj, infiintat de medicul roman de origine sudaneza dr. Hishan Tageldin Mohamed Osman, primeste din aceasta luna un sprijin financiar din partea SAP Forta Legii care sa-i permita sa isi procure o parte din combustibilul necesar cu care salvarea din dotarea centrului sa poata ajunge la pacientii grav bolnavi din nordul judetului Dolj si din comunele invecinate din judetele Olt si Valcea.


         De acest sprijin vor beneficia si membrii de sindicat din comuna Bulzesti si comunele invecinate, impreuna cu membrii familiilor lor.


         „Cand vad un pacient multumit, simt o bucurie in suflet, declara pentru presa centrala medicul Hisham Tageldin. Ma simt ca unul de aici, am chiar si buletin de doljean si ma mandresc cu asta, spune doctorul”.


http://stiri.tvr.ro/hisham-tageldin-medic-din-sudan-se-simte-roman-si-iubeste-romania_37799.html


http://adevarul.ro/news/eveniment/un-medic-sudanez-trateaza-olteni-1_50ad18907c42d5a6638e9bf7/index.html


http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Sudanez+de+Oltenia+Medicul+Hisham+Tageldin+s-a+stabilit+intr-un+


            Conducerile SAP Forta Legii si SAP Consilium transmit catre toti membrii de sindicat, angajatii, colaboratorii si partenerii sociali cele mai calde sentimente fratesti cu ocazia Sfintei sarbatori a Invierii  Domnului si speranta in reinvierea spiritului neamului nostru romanesc.


            Cu aceasta bucurie vom intampina Sfintele Pasti si vom spune si noi HRISTOS A INVIAT !!!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*