In atentia personalului din DGASPC si de asistenta sociala din primarii

Personalul din compartimentele de Asistenta Sociala ale primariilor si din DGASPC care a avut in decembrie 2014 un salariu brut de 913 – 974 lei beneficiaza de o crestere salariala de pana la 123 lei


Aceste categorii de salariati au fost vitregiti de cresterea salariala de 100 lei lunar stabilita prin OUG nr. 70 / 2014, care a exclus tocmai salariatii sub 950 lei lunar de la aceasta crestere. Desi parea sa indrepte aceasta nedreptate, nici Legea nr. 185 / 2015, de aprobare a acestei ordonante, nu a facut dreptate salariatilor cu veniturile cele mai mici, desi din textul legii asa ar fi parut. Pe calcul concret, cei care au avut in decembrie salariul brut intre 900-912 lei urmeaza sa se bucure doar de cresterea salariala rezultata din majorarea salariului minim pe economie.


Singurii care vor avea in aceasta perioada o crestere peste nivelul minim pe economie vor fi salariatii care aveau in decembrie 2014 salariul brut de 913 – 974 lei, deoarece prin aplicarea incepand cu luna iulie 2015 a prevederilor Legii nr. 185 / 2015 se vor bucura de salarii mai mari decat salariul minim pe economie cu pana la 123 lei lunar.


ATENTIE: Daca va aflati in aceasta situatie si…
1) Nu vi s-au majorat salariile incepand cu luna iulie 2015, va sugeram sa ne sesizati de indata, pentru demararea procedurilor legale
2) V-au fost stabilite salariile, insa nu la un nivel corespunzator, de asemenea va recomandam sa ne sesizati de indata, deoarece termenul legal de contestatie a acestor acte este de numai 5 zile calendaristice de la data cand v-au fost comunicate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*