A fost declansat conflictul de munca cu Guvernul

Prin adresa nr. 615 / 15.06.2016, Uniunea Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual „Forta Legii”, federatie sindicala reprezentativa in cadrul Sectorului „Administratie publica”, a notificat joi Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice cu privire la declansarea conflictului colectiv de munca la nivelul Administratiei publice locale (primarii, consilii judetene, asistenta sociala, politie locala etc.), precum si a institutiilor deconcentrate din teritoriu ale ministerelor si celorlalte autoritati centrale (Protectia Consumatorilor, Directii de Sanatate Publica, Case de Asigurari de Sanatate, Directii de Cultura, Case Judetene de Pensii Publice, Inspectia Muncii, DSVSA etc).

 Declansarea conflictului colectiv este motivata de nesolutionarea de catre Guvern a revendicarilor noastre pe care le-am formulat prin adresa nr. 123 /22.01.2016, inregistrata la MMFPSPV cu nr.: 2735 /25.01.2016, precum si la celelalte ministere de resort.
 Uniunea Forta Legii a considerat grav faptul ca prin adoptarea OUG nr. 20 / 2016, pentru modif. si compl. O.U.G. nr. 57 / 2015 privind salarizarea in anul 2016 a personalului bugetar, Guvernul Ciolos a umilit Administratia publica locala si serviciile publice deconcentrate din teritoriu. Ordonanta a generat numeroase nemultumiri in Administratia publica locala (primarii, consilii judetene, servicii publice de interes local si judetean) si in serviciile publice deconcentrate din teritoriu ale ministerelor si celorlalte autoritati publice centrale, imediat dupa publicare.

 Revendicarile noastre vizeaza, pentru intregul personal din administratia publica locala si serviciile deconcentrate:
 1.- acordarea normei de hrana
 2.- acordarea voucherelor de vacanta
 3.- cresterea salariilor cu 25%
 4.- modificarea OUG nr. 20 / 2016 si eliminarea tuturor prevederilor discriminatorii

 Urmare a acestei notificari am cerut initierea procedurii de conciliere, conform legii, in cadrul careia Uniunea Forta Legii va fi reprezentata prin: Ringo Damureanu, presedinte, Sindicatul Administratiei Publice “Forta Legii”, Vasile Lincu, presedinte, Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor “Pro Lex”, Octavian Chelemen, presedinte, Sindicatul din Administratia Publica “Consilium”, Ion Oproiu, presedinte, Sindicatul Independent CAS si Administratie Locala si Claudia Epure, secretar general, Sindicatul Administratiei Publice “Forta Legii”.

 In situatia in care aceste revendicari nu isi vor gasi o solutionare favorabila in cel mai scurt timp posibil, calendarul avut in vedere pentru actiunile de protest va fi:
  – 5 iulie – greva generala de o ora
  -12 iulie – greva generala de o zi
  -19 iulie – greva generala pe termen nelimitat

 In perioada urmatoare, federatia sindicala Uniunea Forta Legii urmeaza sa consulte membrii, pentru a stabili masurile de urmat, de comun acord cu celelalte sindicate reprezentative.

 Uniunea “Forta Legii” a transmis miercuri un mesaj catre Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) Cluj, referitor la declansarea conflictului colectiv de munca si la solicitarea de solidarizare pentru organizarea unei greve incepand cu data de 5 iulie a.c.

 Cele doua federatii sindicale, Uniunea Forta Legii si FNSA vor fi alaturi de toti colegii din Administratia publica din tara, pentru sustinerea revendicarilor comune.

FOARTE IMPORTANT: Semnaturile pentru organizarea grevei se depun la sindicate pana cel mai tarziu joi, 30 iunie 2016.

Atasat: adresa de declansare a conflictului colectiv de munca si Tabelul de semnaturi cu optiunile de participare la greva

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*