Greva de avertisment

 Prin adoptarea OUG nr. 20 / 2016, privind salarizarea, Guvernul Ciolos a umilit Administratia publica locala si serviciile publice deconcentrate din teritoriu, ordonanta generand nemultumiri majore in randul lucratorilor din Administratie.


 Prin adresa nr. 615 / 15.06.2016, inregistrata la Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice cu nr. 18590 / 16.06.2016, USFPPC „Forta Legii” a transmis lista revendicarilor salariatilor din Administratie si a notificat ministerul cu privire la declansarea conflictului colectiv de munca la nivelul Administratiei publice locale (primarii, consilii judetene, asistenta sociala, politie locala etc.), si a institutiilor deconcentrate din teritoriu ale ministerelor si celorlalte autoritati centrale (Protectia Consumatorilor, Directii de Sanatate Publica, Case de Asigurari de Sanatate, Directii de Cultura, Case Judetene de Pensii Publice, Inspectia Muncii, DSVSA etc).


 Potrivit legii, hotararea de a declara greva se ia de catre organizatiile sindicale reprezentative participante la conflictul colectiv de munca, cu acordul scris a cel putin jumatate din numarul membrilor sindicatelor respective.


 In perioada 21 – 30 iunie a.c., grupele si subgrupele sindicale din institutiile afiliate la USFPPC Forta Legii au fost consultate cu privire la declansarea grevei, incepand cu cea de avertisment cu durata de o ora pana la greva generala pe termen nelimitat.


 Dupa centralizarea tabelelor nominale pentru strangerea de semnaturi in vederea participarii la actiunile de protest care ne-au fost transmise in termenul stabilit s-a constatat ca nu este intrunita conditia prevazuta de lege, numarul membrilor care si-au dat acord scris fiind de 26%.


 In aceste conditii, in institutiile care au solicitat declansarea actiunilor de protest, in ziua de MARTI, 5 iulie 2016, orele 9:00-10:00 urmeaza a avea loc greva de tip japonez, cu banderola alba pe brat, fara incetarea lucrului, avand ca revendicari:


  1.- acordarea normei de hrana
  2.- acordarea voucherelor de vacanta
  3.- cresterea salariilor cu 25%
  4.- modificarea OUG nr. 20 / 2016 si eliminarea tuturor prevederilor discriminatorii


 Pentru aceasta actiune, salariul si drepturile salariale nu sunt afectate, raporturile de munca / serviciu nu se suspenda si nu este necesara cerere scrisa de suspendare a raportului de serviciu.


Claudia EPURE
Secretar General
SAP Forta Legii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*