Agenția Națională a Funcționarilor Publici va discuta problemele lucrătorilor din Direcțiile de Sănătate Publică

Președintele Sindicatului Național „Forța Legii”, domnul Ringo Dămureanu, a avut o întâlnire luni cu președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, domnul Vasile-Felix Cozma, pe tema propunerilor de modificare a Legii salarizării în interesul lucrătorilor din administrația publică și direcțiile de sănătate publică.

Întâlnirea a avut loc cu ocazia Seminarului privind Dezvoltarea managementului resurselor umane în Administrația publică din România, organizat la București de Banca Mondială, Secretariatul General al Guvernului României, Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Agenția Națională a Funcționarilor Publici.

În cadrul întâlnirii, partea sindicală a arătat că este urgent nevoie de modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice prin completarea Notei de la Anexa VIII Cap. A pct. II astfel încât nivelul de salarizare prevăzut pentru unităţi clinice să se aplice şi personalului de specialitate din direcţiile de sănătate publică, funcționari publici.

 

În acest sens, părțile au convenit stabilirea unei întâlniri comune Forța Legii – ANFP în cursul lunii mai.

Vă recomandăm să ne trimiteți de urgență propuneri pe această temă în timp util.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*