Asimilare in salarizare ANPC – ANSVSA

Demersul de asimilare a salarizarii din Protectia Consumatorilor cu cea din sistemul Sanitar-Veterinar si pentru Siguranta alimentelor a intrat pe fagasul legal, proiectul fiind depus luni, 22.02.2016, la Parlament


O delegatie a USFPPC Forta Legii, condusa de dl. presedinte Ringo Damureanu (foto), a inregistrat atat la Camera Deputatilor, cat si la Senat, un proiect de lege privind aprobarea OUG nr. 57 / 2015, privind salarizarea personalului bugetar in anul 2016, cu o completare prin care sa se prevada asimilarea pe care o vizam, incepand cu luna aprilie a.c.


Demersul este initiat de Forta Legii si sustinut prin memorii cu semnaturi de comisarii OPC din 27 de judete, precum si de colegii nostri din cealalta organizatie reprezentativa – SNFP – condusa de dl. presedinte Sebastian Oprescu.


A fost preferata aceasta solutie din cel putin doua motive: incertitudinea proiectului viitoarei legi a salarizarii, conform declaratiilor recente ale Primului-ministru Dacian Ciolos, precum si termenul lung in care viitoarea lege s-ar putea aplica, in situatia in care chiar ar intra in vigoare.


In urma discutiilor purtate, s-a obtinut deja sprijin din partea unui grup parlamentar – UNPR, condus de senatorul Haralambie Vochitoiu, membru al Comisiei de munca, dar nu este suficient.


Avantajul nostru este ca pana in acest moment Parlamentul nu a luat in dezbatere, pentru aprobare, ordonanta de salarizare pentru anul curent, ordonanta pe care Guvernul a aprobat-o in decembrie anul trecut.


OUG nr. 57 / 2015 trebuie in mod obligatoriu aprobata in Parlament, urmanda ca in cel mai scurt timp sa intre in procedura de aprobare, astfel ca acesta este momentul cel mai favorabil pentru comisarii OPC, dupa modelul prin care anul trecut au mai fost facute astfel de asimilari: DSP-urile cu CAS-urile, DSVSA-urile cu APIA, Garzile forestiere cu ANAF etc., cu ocazia aprobarii prin lege a fostei OUG nr. 83 / 2014.


Pentru ca acest proiect ii vizeaza in egala masura pe toti angajatii din Protectia Consumatorilor, indiferent daca sunt sau nu membri de sindicat sau din care organizatie fac parte,


VA RUGAM SA SPRIJINITI DE URGANTA DEMERSUL CARE VA VIZEAZA, PRIN INTALNIRI LA NIVELUL FIECARUI JUDET CU PARLAMENTARII – deputati sau senatori – CARE FAC PARTE DIN COMISIILE DE MUNCA ALE PARLAMENTULUI. NU ESTE PREA MULT TIMP LA DISPOZITIE !!!


In acest sens, va inaintam demersul nostru si datele de contact ale parlamentarilor vizati


Faceti o copie a materialului atasat, puneti-o intr-u dosar si inmananati-o fiecarui parlamentar din circumscriptia Dvs.


Pentru orice alte informatii suplimentare, va stam cu placere la dispozitie


inf. Luiza STEFANEL
consilier organizare si comunicare
tel. 0251419405, mobil: 0766717278

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*