ATENTIE BUGETARI ! Cea mai scandaloasa declaratie impotriva noastra, fara precedent de la Revolutie incoace

                Salariatii bugetari din Romania au asistat la finele saptamanii trecute la o declaratie absolut socanta a domnului vice-prim-ministru Liviu Dragnea, ministrul Administratiei, data in cadrul emisiunii Vorbe grelecu Victor Ciutacu de la postul tv Antena3, referitoare la concedierile pe care Cabinetul Victor Ponta le va face in randul salariatilor bugetari in perioada urmatoare.


                „Afacerea” concedierii colective in administratia publica, dupa cum vicepremierul insusi a numit-o, urmareste sa realizeze economii la cheltuielile de personal.


                Domnul Dragnea a lasat sa se inteleaga ca de disponibilizari nu va scapa nici chiar personalul din prefecturi. In prezent, prefecturile sunt oricum subdimensionate ca personal.


                Plin de fericire, domnul Dragnea a anuntat planul de restructurare in trei etape, pe care domnia sa si guvernul din care face parte il au. „E un plan frumos„, este de parere vicepremierul, constient ca la finele acestui proces nu va mai fi iubit de salariatii bugetari.


                Prima etapa, „asteptata de ani de zile in Romania„, dupa cum este de parere domnul Dragnea, este analiza „functionalitatii” fiecarei institutii publice din Romania, urmand sa fie stabilit un normativ de personal aplicabil fiecarui minister si fiecarei institutii publice subordonate, inclusiv pentru directiile judetene deconcentrate ale ministerelor. Vicepremierul a mai scapat si informatia ca in cadrul acestor institutii se gasesc tot „oamenii dinainte”, ceea ce provoaca „un mare scandal in USL„, dar „deja o sa se subtieze” numarul lor intr-un termen apreciat de domnul Dragnea la doua-trei luni de zile.


                A doua „actiune” o reprezinta descentralizarea institutiilor subordonate ministerelor, urmand ca „o serie” de deconcentrate sa treaca la consiliile judetene, unde urmeaza „a doua restructurare„. Cu cinism, vicepremierul a spus ca functionarii ce vor fi restructurati vor fi tocmai acei „oameni cu experienta”, despre care se declara convins ca „o sa-si gaseasca locuri de munca in zona privata„. Vicepremierul a mai facut referire si la bugetele consiliilor judetene, care nu isi vor putea pemite sa mentina personalul.


                Abia reusind sa-si ascunda satisfactia, vicepremierul a descris si a treia etapa de restructurare, cea la nivelul ministerelor, care vor ramane cu mai putine competente, cu mai putine institutii subordonate, astfel si ele isi vor reduce efectivele de personal.


Informam cititorii site-ului nostru ca premierul Victor Ponta a dat recent o decizie prin care a format un comitet care sa propuna masuri pentru „cresterea atractivitatii functiei publice” si pentru „eficientizarea resurselor umane” din sectorul public, care va analiza si numarul personalului cu care administratia publica va functiona. Din Comitetul condus chiar de domnul Liviu Dragnea, vicepremier, ministrul Administratiei, vor mai face parte ministrul Finantelor, ministrul delegat al Bugetului, ministrul Fondurilor Europene, precum si presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.


Click aici pentru a viziona declaratia vicepremierului Liviu Dragnea:


http://videonews.antena3.ro/video/romania/vorbe-grele-liviu-dragnea-anunta-disponibilizari.html


observatie tehnica: daca aveti probleme cu pornirea imaginii, in fereastra noua care vi se deschide dati click pe adresa scrisa pe linia „Adress” din meniul superior si apoi tastati Enter !

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*