Atentie, functionari !!!

            Presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, dl. Eugen Coifan (foto), a transmis recent o circulara principalelor organizatii sindicale ale functionarilor publici din Romania – nr. 6655 din 19.02.2013, prin care a aratat ca prin Decizia nr. 104 / 2013 a Primului-Ministru Victor Ponta, s-a infiintat Comitetul interministerial pentru resursele umane in domeniul administratiei publice, avand ca obiectiv stabilirea unor masuri in domeniul resurselor umane in administratia publica.


            Potrivit deciziei mentionate, scopul demersului guvernamental ar fi transparentizarea recrutarii, cresterea atractivitatii functiei publice si eficientizarea utilizarii resurselor umane in administratia publica, context in care sursa guvernamentala vorbeste de necesitatea analizarii Statutului functionarilor publici, in vederea „identificarii constrangerilor si dificultatilor in implementare”.


            In sensul aratat, ANFP, subordonata Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, declara ca desfasoara in aceasta perioada un „proces de consultare” a autoritatilor si institutiilor publice si a partenerilor de dialog social, pentru o cunoastere cat mai obiectiva a aspectelor problemantice” din domeniul functiei publice si pentru o „reglementare/remediere cat mai utila” a problemelor identificate.


            In concretizarea celor aratate, Agentia a elaborat doua „instrumente de lucru”, respectiv: un Tabel privind identificarea dificultatilor de aplicare si interpretare a Legii nr. 188 / 1999, rep. si un Chestionar de evaluare privind nevoile / oportunitatile de reglementare in domeniul functiei publice.


            Atat tabelul si chestionarul, cat si scrisoarea introductiva a ANFP, care contine si instructiunile de completare, se gasesc postate pe pagina de Internet a ANFP – sectiunea Materiale utile, subsectiunea „formate de raportare”, de unde pot fi descarcate. – http://www.anfp.gov.ro/PaginaContinut.aspx?Id=241 


            Termenul de transmitere catre ANFP a tabelului si chestionarului este 04 martie 2013.


            Membrii de sindicat si reprezentantii structurilor organizationale din SAP Forta Legii si presedintii sindicatelor din Uniunea Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual „Forta Legii” sunt rugati sa directioneze toate propunerile pe care le au, in formatul propus de ANFP, catre secretariatul general Forta Legii, pe adresele de mail sindicat@fortalegii.ro sau uniune@fortalegii.ro, pana cel mai tarziu vineri, 1 martie 2013, spre a fi centralizate si transmise in timpul util propus de ANFP.


            Cititi mai multe pe aceasta tema pe site-ul nostru: http://www.fortalegii.ro/comunicat.php?id=370


            Atasat comunicatului – circulara ANFP catre principalele organizatii sindicale ale functionarilor publici din Romania

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*