Avertisment in Administratia locala

Functionarii publici si angajatii din Administratia publica locala isi manifesta dezaprobarea totala fata de nivelul de salarizare si implicit de trai la care sunt condamnati de peste 6 ani, de cand salariile nu au mai crescut in niciun fel, din contra, fiind afectate de reduceri, taierea tuturor sporurilor, blocarea avansarilor, inflatie si cresterea TVA.


Principalele probleme care ii preocupa in prezent pe lucratorii din sistemul public sunt legate de cresterea salariilor cu 25%, la care sa se adauge sporul de vechime calculat in afara salariului de baza, precum si acordarea tichetelor de masa, revendicari pentru care in prezent se strang semnaturi in toata tara, pentru depunerea unei petitii colective catre Guvernul Romaniei, Ministerul Muncii, Parlament si Presedintele Romaniei.


Uniunea Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual „Forta Legii” sustine revendicarile lucratorilor din Administratia publica locala si serviciile publice.


Federatia sindicala sustine totodata si revendicarile formulate de celelalte structuri sindicale reprezentative din Romania, precum si toate actiunile de protest care vor fi organizate in vederea rezolvarii problemei salarizarii.


In acest sens, stau dovada demersurile deja intreprinse de liderii Uniunii Forta Legii catre Guvern si Presedintele Klaus Iohannis, intalnirile avute cu autoritatile centrale, inclusiv cu ministrii din Cabinetul Victor Ponta, care vor continua in perioada urmatoare. Intalnirea cu ministrii muncii, finantelor si dialogului social desfasurata joi, 23 aprilie 2015, la sediul Guvernului nu a adus pentru salariatii bugetari rezultatele asteptate.


Membrii de sindicat Forta Legii au libertatea deplina de a participa la actiuni de protest, in semn de solidaritate cu actiunile intreprinse de celelalte structuri sindicale reprezentative din tara, avand aceleasi revendicari.


Persoanele interesate vor completa Procesul-Verbal atasat prezentului comunicat si il vor transmite in timp util catre biroul de conducere al organizatiei sindicale din care fac parte, cu cel putin o zi inainte de desfasurarea oricaror actiuni de protest la care doresc sa participe.


PRESA DESPRE PROTESTELE DIN ADMINISTRATIE:


http://www.craiovaforum.ro/stiri/administratie/craiova-se-anunta-greva-generala-administratia-publica.html


http://resita.ro/index.php/actualitate/item/2936-au-ajuns-la-capatul-rabdarii-functionarii-publici-se-pregatesc-pentru-actiuni-de-protest 


http://www.domnuleprimar.ro/Federatia-Nationala-Sindicatelor-din-Administratie-anunta-declansarea-actiunilor-protest-februarie-functionarii-vor-intrerupe-lucrul-timp-jumatate-ora-dpe-s-1-a17806.htm


http://www.ziare.com/resita/stiri-actualitate/au-ajuns-la-capatul-rabdarii-functionarii-publici-se-pregatesc-pentru-actiuni-de-protest-5278442

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*