Boc taie… prin interpretare !!!

Recent, federatia noastra sindicala a intrat in posesia proiectului de OUG pe care Cabinetul Boc doreste sa-l supuna dezbaterii cu confederatiile sindicale si sa-l adopte in cel mai scurt timp, prin care sa poata taia „legal” toate drepturile obtinute de sindicate pentru membri in instantele de judecata si prin contractele colective de munca.


Aceasta se va numi Ordonanta de Urgenta „pentru stabilirea modului de interpretare a unor termeni” din Legea-Cadru 330 si OUG 1 / 2010.


Prin intermediul noii OUG, se doreste ca in 2010 niciunul dintre drepturile salariatilor bugetari obtinute anterior prin hotarari judecatoresti irevocabile sau contracte colective de munca, cu aplicabilitate pentru anui 2010, sa nu fie luate in considerare la stabilirea drepturilor salariale cuvenite personalului bugetar in 2010, atat in ceea ce priveste salariul de baza, cat si sporurile si celelalte drepturi salariale care nu fac parte din salariul de baza.


In acest mod, premierul Emil Boc apreciaza ca ar putea gasi solutia pentru a echilibra salarizarea in cateva din domeniile bugetare precum Invatamantul, Asistenta Sociala sau Administratia Locala, in cadrul carora sa poata fi redistribuite sumele disponibilizate prin aplicarea acestei Ordonante, sub forma unor compensatii financiare cu caracter tranzitoriu, avand in vedere ca in aceste domenii s-au inregistrat cele mai mari pierderi salariale in 2010.


Ordonanta nu se va aplica insa acelorasi drepturi obtinute pana la 31.12.2009, inclusiv prin hotarari judecatoresti, caz in care aplicabile vor ramane OUG nr. 71 / 2009 si nr. 18 / 2010, prin care aceste drepturi, prevazute in titluri executorii sunt reesalonate pentru 2010 – 2012 si, respectiv, 2011 – 2013.


Atasat prezentului Comunicat veti putea gasi textul proiectului de OUG.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*