aseara la 3TV

Realizatorul tv Marius Pârlea a venit luni-seara seara, incepand cu ora 21.00, in fata telespectatorilor Oltenia 3Tv cu o tema de maxima actualitate: pierderile salariale suferite de bugetari de la inceputul anului 2010 incoace si un invitat pe masura: dl. Ringo Damureanu, presedintele Uniunii Sindicatelor Functionarilor Publici Forta Legii.


In cadrul emisiunii au fost analizate pierderile salariale imense de drepturi obtinute in ultimii ani de sindicatele din Forta Legii, pe care salariatii le pierd prin intrarea in vigoare a legii, solutii la aceasta problema, stadiul negocierilor dintre Uniunea Forta Legii, direct sau prin intermediul Confederatiei Meridian, si Guvern, calendarul miscarilor sindicale de protest organizate luna viitoare in mai multe municipii resedinta de judet din tara.


Presedintele Uniunii Forta Legii a criticat si faptul ca tinerii nu se mai pot incadra in niciun fel in sectorul bugetar, sau pleaca din cauza salarizarii de mizerie, dand exemplul unui adevarat exod al tinerilor angajati in departamentele de Integrare Europeana. Cu toate acestea, in sectorul bugetar sunt insa mentinute persoane care au depasit de multa vreme varsta pensionarii la limita, dar care continua sa beneficieze de salarii mari, tinand locul ocupat, dand exemplul „unui batranel de aproape 70 de ani” pe care Consiliul Judetean Dolj il mentine in schema ca director al directiei tehnice, mare „specialist” in licitatii publice, avizatorul la plata al majoritatii lucrarilor publice finantate de judet, afirmatii care, se pare, au starnit iritare in randul unor persoane cu rang important din staff-ul judetului Dolj.


In situatia in care dezvaluirile noastre publice vor deranja mai marii Administratiei publice, liderul UFL a dat asigurari ca acestea vor continua.


O situatie cu totul speciala a fost dezvaluita de liderul Uniunii Forta Legii: incompetenta ministerelor coordonate de primul-ministru Emil Boc, care isi dau cu stangu-n dreptul atunci cand trebuie sa respecte legea si sa asigure garantarea drepturilor salariatilor. Dupa ce, la solicitarea noastra, printr-o adresa, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale ne-a adus la cunostinta ca posibilitatea depasirii cuantumului maxim de 30% sporuri in Asistenta Sociala va fi reglementata printr-un act normativ initiat de Ministerul Sanatatii, pe care Ministerul Muncii si-a dat avizul, iar proiectul se afla in curs de avizare la Finante, recent, tot la solicitarea noastra, Ministerul Finantelor ne-a raspuns efectiv, sub semnatura secretarului general al ministerului Ioan Nicolescu, ca Ministerul Muncii minte cand spune ca a avizat acest proiect.


Aceste documente vor fi prezentate impreuna primului-ministru, ministrului Muncii si ministrului Finantelor, la prima intalnire oficiala pe care o vom avea.


Atasat, cititi si va cruciti!!! – ministerele din Guvernul Romaniei se contrazic intre ele precum copiii in curtea scolii !!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*