Bucurestiul, gazda pentru tinerii germani

                 Joi, 26 iunie 2014, a avut loc o intalnire intre reprezentantii CSN Meridian, Uniunea Forta Legii si o delegatie a organizatiei de tineret a „dbb youth Bavaria”, afiliata la Confederatia Europeana a Sindicatelor Independente(CESI). Intalnirea s-a desfasurat la sediul CSN Meridian si UFL din Bucuresti, str. I.D. Mendeleev nr. 36-38 – sala mare de conferinte.


                 Organizatia germana s-a aflat intr-o vizita mai ampla in tara noastra, dorind sa cunoasca realitatile economice, sociale, politice si sindicale din Romania, dar si organizatiile partenere din tara noastra si problemele cu care acestea si membrii pe care ii reprezinta se confrunta in perioada actuala.


                 Principale teme de discutie in cadrul intalnirii, pentru care delegatii germani si-au manifestat interesul, s-au referit la modalitatea de organizare a sindicatelor din Romania, influentele pe care desele schimbari politice din tara noastra le au asupra sindicatelor, precum si despre protectia lucratorilor din sectorul public din Romania in fata coruptiei care se manifesta in tara noastra, avand in vedere salarizarea precara a personalului bugetar din Romania.


                 Reprezentantii organizatiei germane de tineret s-au aratat interesati de mentinerea si dezvoltarea legaturii dintre organizatiile germana si romana, exprimandu-si dorinta de a dezvolta in continuare temele atinse prin compararea cu sistemul german, astfel incat sa se poata identifica solutii viabile de imbunatatire a activitatii organizatiilor sindicale partenere, in interesul membrilor pe care ii reprezinta.


                 Organizatia tinerilor sindicalisti din Bavaria a fost reprezentata de o delegatie de 30 de persoane din diferite sectoare de activitate, din care: 18 persoane din cadrul autoritatilor fiscale, 3 din cadrul autoritatilor vamale, 3 din autoritatile locale, o persoana din cadrul agentiilor de angajare si 5 persoane civile, nemembri de sindicat.


                 Structurile sindicale din Romania au fost reprezentate la aceasta intalnire de Ion Albu – presedinte executiv CSN Meridian, Vasile Lincu – presedinte Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor „Pro Lex” si Claudia Epure – secretar general Sindicatul Administratiei Publice „Forta Legii”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*