Comisia bipartita si-a continuat azi activitatea

Comisia bipartita constituita prin Ordinul nr. 1774 / 2009 al ministrului Muncii, in temeiul prev. art. 41-42 din Legea-Cadru nr.330 / 2009, privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, pentru a face propuneri cu privire la modificarea grilelor legii unice de salarizare, si-a continuat azi activitatea, dupa ce expertii din ministerele Cabinetului Boc au primit consultanta din partea expertilor englezi ai Bancii Mondiale in vederea evaluarii posturilor bugetare.


In sedinta de azi, care a inceput la ora 9.30 la sediul Ministerului Muncii, au continuat discutiile privind reevaluarea posturilor bugetare, criteriile pe baza carora urmeaza sa se efectueze reevaluarea posturilor bugetare si ponderea fiecarui criteriu in evaluarea finala a fiecarui post.


Pe agenda intalnirii de azi s-a aflat stabilirea ponderilor pentru criteriile de evaluare a posturilor. Ministerul Muncii a propus ponderile pe baza mediei aritmetice, rotunite, a ponderilor pe fiecare criteriu propuse de membrii Comisiei, astfel:


Cunostinte si experienta = 26 %


Complexitate, creativitate si diversitatea activitatilor = 17 %


Judecata si impactul deciziilor = 14 %


Influenta, coordonare si supervizare = 12 %


Contacte si comunicare = 8 %


Conditii de munca = 11 %


Incompatibilitati si regimuri speciale = 12 %


Pe baza celor sapte criterii si a ponderilor acestora, acceptate ca atare de Comisia bipartita, cele patru grupuri de evaluatori romani, instruiti de expertii Bancii Mondiale vor efectua evaluarea tuturor celor cca. 4.000 de posturi din sistemul bugetar romanesc. Scopul final este reducerea acestui numar la cca. 800.


Presedintele Uniunii Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual „Forta Legii”, dl. Ringo Damureanu, participa ca membru in Comisia bipartita, reprezentand Confederatia Sindicala Nationala Meridian, in cadrul careia indeplineste functia de Secretar confederal pe ramura Administratie Publica, fiind numit in Comisia bipartia prin sus-amintitul Ordin al ministrului Muncii.


Cu privire la continutul acestor discutii, principalele nemultumiri ale angajatilor si miscarile sindicale de protest din Administratia publica, presedintele Forta Legii a vorbit, azi, intre orele 17.00 – 18.00 la Televiziunea Romana, studioul teritorial Craiova, in cadrul emisiunii Impact, moderata de dra. Luiza Dinu, transmisa in direct pe canalul national TVR3.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*