Comunicat

IN ATENTIA TUTUROR MEMBRILOR DE SINDICAT

Biroul Executiv al Uniunii „Forta Legii”® este ingrijorat de starea in care actuala coalitie de guvernamant a adus tara, si administratia publica, in special, constatand ca, pana in prezent:

Niciun politician nu si-a pierdut functia din cauza crizei in care au adus Romania

Niciun demnitar nu a demisionat pe motiv de incapacitate de a gestiona tara

Niciun ministru nu a fost demis pe motiv de incompetent?

Niciun parlamentar nu si-a mai adus aminte de minciunile electorale

Nicio cheltuiala cu deplasarile electorale din bani publici nu a fost redusa

Nicio masura pentru a scoate tara din criza nu a fost luata

Pentru prima oara dupa 1989, tara nu mai este condusa prin legi si acte normative, ci prin telefon, televizor si note interne, practic nu mai este condusa in niciun fel. In aceast mod de a conuce tara se inscrie si intentia Guvernului Boc de a obliga salariatii bugetari la 10 zile de concediu fara plata pana la sfarsitul anului 2009, pe motiv de „criza”.

Tara are nevoie de o administratie publica profesionista, in slujba cetateanului si a legii. Nu este in interesul cetateanului o tara neadministrata sau administrata „din doi in doi”.

Dreptul la munca al functionarilor publici si angajatilor din sectorul public nu poate fi îngradit, potrivit Constitutiei – art. 41. Concediul fara salariu poate constitui un drept al salariatului, o vocatie, cu acordul angajatorului, fara perturbarea bunului mers al institutiei, in conditiile legii, iar nu o obligatie, o constrangere, prin care sa se afecteze drepturile acestuia si functionarea administratiei. Prin semnarea contractului individual de munca sau a dispozitiei de numire in functia publica, partile s-au angajat sa respecte un program zilnic de lucru de 8 ore/zi lucratoare. Incalcarea acestei prevederi atrage raspunderea partiii vinovate.

In conditiile aratate, Biroul Executiv al Uniunii „Forta Legii”® face urmatoarele recomandari:

1. Fiecare salariat membru de sindicat sa isi respecte obligatia legala si contractuala de a-si desfasura activitatea conform programului zilnic de lucru de 8 ore/zi lucratoare. In aceste conditii, va continua sa isi desfasoare activitatea si sa semneze condica de lucru in fiecare zi lucratoare, pana la sfarsitul anului 2009 si nu va semna niciun alt act cu care nu va fi de acord. Institutia va fi obligata sa plateasca toate zilele lucrate, potrivit legii, in caz contrar va fi obligata prin sentinte executorii la plata acestor drepturi si, in plus, a cheltuielilor de judecata.

2. Salariatii care au solicitat concediu fara salariu pana la sfarsitul anului 2009 nu vor putea cere plata pentru zilele in care nu au lucrat.

3. Pentru cei care nu sunt membri ai organizatiei noastre, „Intrecerea socialista” ar trebui sa inceapa cu exemplul personal al Primului Ministru, al ministrilor, presedintilor si vicepresedintilor de consilii judetene, prefectilor si subprefectilor, directorilor, inspectorilor-sefi, comisarilor-sefi, primarilor si viceprimarilor etc., precum si concedierea miilor de directori „coordonatori” angajati pe criterii politice in urma cu numai cateva luni.

4. Membrii de sindicat sa aduca de indata la cunostinta Biroului Executiv orice abuz care s-ar incerca sau s-ar petrece impotriva lor.

BIROUL EXECUTIV AL U.S.F.P.P.C. FORTA LEGII®

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*