Apel la politicieni

Biroul Executiv al Uniunii „Forta Legii”® a solicitat ieri, printr-o adresa, Guvernului si Presedintelui Romaniei sa mentina locurile de munca in Administratia Publica si sa adopte masuri de urgenta pentru eficientizarea Administratiei Publice.

Demersul a avut loc dupa ce vineri, 21 august 2009, la Palatul Administrativ din Craiova, s-a desfasurat sedinta liderilor de grupe si subgrupe sindicale din autorit?tile si institutiile publice din Oltenia, pentru a analiza intentia Guvernului Boc de a reduce personalul din Administratia Publica, sedinta la care au participat reprezentanti sindicatelor afiliate Uniunii „Forta Legii”®, intre care S.A.P. „Forta Legii”®, Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor „Pro Lex”, Sindicatul din Administratia Publica Olt „Consilium”, Sindicatul Functionarilor Publici si Personalului Contractual Dambovita etc.

Uniunea „Forta Legii”® este ingrijorata cu privire la starea in care actuala coalitie de guvernamant a adus tara, si administratia publica, in special.

Liderii au apreciat momentul actual ca extrem de delicat pentru personalul din Administratia Publica romaneasca, putand afecta stabilitatea profesionala, confortul financiar, imaginea personala, linistea familiala si, nu in ultimul rand, sanatatea fiecaruia dintre lucratori.

Actuala administratie este subdimensionata, avand un deficit de personal de 20%.

Concedierile masive în Administratie si serviciile publice, ar putea avea efecte precum: reducerea dramatica a capacitatii administrative a statului, la nivel central si local, incapacitatea cvasitotala a Romaniei de a absorbi fondurile structurale si de coeziune, scaderea calitatii actului administrativ, cu efecte majore asupra cetateanului, pastrarea in sistem doar a celor incompetenti, cu pile, in dauna celor profesionisti, intoarcerea inapoi a tarii cu cel putin 30 de ani, concedierea a 100 – 150.000 de bugetari – cu tot atâtea familii in necaz, cheltuieli majore pentru bugetele de asigurari sociale si de somaj, cresterea in lant a impozitelor pe salariile celor ramasi, a taxelor si a preturilor, inghetarea in urmatorii ani a salariilor celor care vor ramane.

Dupa ce in urma cu doua-trei luni actualul Cabinet a introdus in Administratia Publica mai multe mii de directori, obedienti politic, cu salarii pe masura, acum pregateste concedierea a zeci de mii de lucratori, apolitici, cu salarii de mizerie.

Pentru prima oara in ultimii 20 de ani, tara nu mai este condusa prin legi si acte normative, ci prin telefon, televizor si note interne, practic nu mai este condus? in niciun fel.
Dreptul la munca al functionarilor publici si angajatilor din sectorul public nu poate fi ingradit, potrivit Constitutiei – art. 41.

Tara are nevoie de o administratie publica profesionista, in slujba cetateanului si a legii.

Actuala guvernare si-a testat neintrerupt incapacitatea de a conduce tara, pe seama simplilor cetateni, platitori de impozite si taxe, nascocind noi retete de a adanci criza in care se afla tara.

Niciun politician nu si-a pierdut functia din cauza crizei in care a ajuns Romania

Niciun demnitar nu a demisionat pe motiv de incapacitate de a gestiona tara

Niciun ministru nu a fost demis pe motiv de incompetent?

Niciun parlamentar nu si-a mai adus aminte de minciunile electorale

Nicio cheltuiala cu deplasarile electorale din bani publici nu a fost redusa

Nicio masura pentru a scoate tara din criza nu a fost luata

Concluzia liderilor Forta Legii a fost c? nu pot fi facute concedieri in Administratia Publica fara ca actuala clasa politica sa fie restructurata.

BIROUL EXECUTIV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*