Comunicat

Canalele media au prezentat ieri un „boom” de presa, anuntand constituirea unei asa-numite Aliante bugetare, care ar urma sa desfasoare o Greva generala in cel mai scurt timp.

Greva generala ar urma sa implice, dupa cum au anuntat organizatorii, nici mai mult nici mai putin decat… 800.000 de bugetari si ar avea loc pe data de 5 octombrie, de Ziua Invatamantului.

Este de remarcat faptul ca asa-zisa Alianta nu are girul niciuneia dintre cele cinci confederatii sindicale nationale. Mai mult, dintre cele patru federatii sindicale reprezentative din administratia publica doar una face parte din aceasta structura, respectiv cei care au anuntat foarte dese greve in ultimii ani dar nu au organizat niciuna in realitate, poate doar la televizor. Celelalte trei federatii din administratie nu au fost invitate sa participe la o actiune comuna, ceea ce poate conduce la banuiala ca actiunea va fi doar una mediatica, in beneficiul de imagine al „federatiei-tv”. Insasi termenul de organizare a grevei, cu omiterea pasilor intermediari – greva japoneza, greva de avertisment – poate sa ridice alte semne de intrebare.

Biroul Executiv al Uniunii FORTA LEGII, interesat de corecta sustinere a intereselor membrilor de sindicat si mai putin de imagine, va continua sa urmareasca cu maxima atentie evolutia acestui proiect si va convoca, in cursul urmatoarelor saptamani, Consiliul National al uniunii, pentru a hotårî cu privire la actiuni reale de protest.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*