Consiliul National a decis

Consiliul National al Uniunii Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual „Forta Legii” (UFL) s-a intrunit statutar sambata, 6 Feb. 2010, la Caciulata, intr-o sedinta ordinara, care a avut pe ordinea de zi atat probleme organizatorice, cat si analiza problemelor cu care se confrunta in perioada actuala membrii de sindicat si stabilirea unor actiuni de protest.


Sedinta a fost condusa de dl. Ringo Damureanu, presedintele Uniunii, invitat special fiind dl. Ion Albu, presedintele executiv al Confederatiei Sindiale Nationale Meridian.


Membrii Consiliului National au desemnat prin vot, la propunerea Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor „Pro Lex”, pe presedintele acestui sindicat, dl. Vasile Lincu, in functia de vicepresedinte al Uniunii Forta Legii.


In urma analizei problemelor deosebite cu care se confrunta in perioada actuala membrii de sindicat, respectiv:


– scaderea dramatica a puterii de cumparare din cauza inflatiei si a reducerii unor drepturi salariale in 2010, dupa intrarea in vigoare a Legii unice de salarizare nr. 330 / 2009


– amenintarea iminenta a concedierilor colective in administratia locala, asistenta sociala si servicii deconcentrate


– suprimarea, practic, a dreptului salariatilor la negocieri colective incepand din 2010


– reducerea in continuare, si pentru 2011, a cheltuielilor cu salarizarea personalului bugetar


Consiliul National a hotarat urmatoarele:


1. Uniunea Forta Legii va desfasura actiuni de protest in viitorul apropiat, impreuna cu alte structuri sindicale.


2. Se imputerniceste Biroul Executiv UFL sa inceapa discutii cu reprezentantii sindicatelor bugetare afiliate la Confederatia Meridian, precum si cu reprezentantii celorlalte federatii sindicale din Administratia Publica, sa sustina public protestele desfasurate in prezent de colegii din alte federatii, sa poarte discutii in vederea sustinerii actiunilor noastre cu conducerea Confederatiei Meridian si sa pregateasca sindicatele membre pentru actiuni sindicale.


3. Deciziile in sensul sus-mentionat ale Biroului Executiv vor fi validate cu ocazia unei sedinte extraordinare a Consiliului National UFL.


Presedinte UFL, Ringo Damureanu


Vicepresedinti: Octavian Chelemen, Vasile Lincu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*