Copilul de aur al Craiovei

            Mircea Dan MIREA, elev in clasa a X-a la Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova, a fost premiat cu aur la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene (EUSO) care s-a desfasurat la Luxemburg in perioada 17-24 martie 2013.


            Olimpiada a reunie 44 de echipe din 25 de state membre ale Uniunii Europene. Conform regulamentului s-au sustinut doua probe practice la trei discipline – biologie, chimie si fizica.


            Adolescentul craiovean a reusit sa obtina la Luxemburg a doua performanta pe plan international, dupa ce a mai inregistrat o victorie în decembrie 2012, la Olimpiada de Stiinte pentru Juniori, derulata la Teheran (Iran), unde a obtinut medalia de argint. 


            Merituosul elev Mircea Dan MIREA este fiul doamnei dr. Sorina MIREA, lider SAP Forta Legii in cadrul Directiei de Sanatate Publica Dolj, institutie pe care actuala guvernare doreste sa o desfiinteze.


            Membrii Biroului Permanent Executiv (BPEx) al SAP Forta Legii il felicita pe tanarul Mircea Dan Mirea pentru succesele exceptionale si pentru faima pe care a adus-o astfel Colegiului National „Fratii Buzesti”, municipiului Craiova, dar si parintilor sai, demni de respectul nostru, al tuturor.


            Credem noi ca exemplul elevului de la „Buzesti” ar trebui sa fie rostit public chiar si de conducatorii municipiului si ai judetului, doamna Lia Olguta Vasilescu, primarul municipiului Craiova, si domnul Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean Dolj, care au datoria morala sa felicite si sa sustina public acesti copii absolut minunati.


            Atasat articole din presa si comunicatul de pe site-ul oficial al Ministerului Educatiei Nationale:


http://www.edu.ro/index.php/pressrel/18844


http://www.gds.ro/Societate/2013-03-26/Elevii+din+Oltenia,++medaliati+cu+aur+la+Luxemburg


http://www.editie.ro/articole/educatie/elevii-de-exceptie-ai-colegiului-national-fratii-buzesti-premiati.html


http://www.cvlpress.ro/07.01.2013/mircea-dan-mirea-argint-la-olimpiada-internationala-de-stiinte-%E2%80%9Eromania-mi-se-pare-un-loc-de-inceput-perfect/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*