MINUNI. O viata salvata – dovada de umanitate, o lectie ce trebuie urmata

              Politistul local craiovean Marcel Enache se afla in serviciu in Parcul „Nicolae Romanescu” din municipiul Craiova in data de 26 martie 2013, impreuna cu colegul sau Liviu Dragomir, intre locurile de joaca si „Casa Bibescu”, moment in care a fost anuntat de cetateanul Marius Iancu ca o persoana se afla in pericol de inec in lacul mare din spatele debarcaderului, avand nevoie urgenta de ajutor. Au pornit degraba impreuna spre Debarcader, catre persoana ce necesita ajutor.


              Ajungand la fata locului, politistii locali au observat ca persoana in pericol era o femeie. Pentru a o ajuta, agentul Enache s-a folosit de o creanga lunga de un metru si jumatate, pe care a intins-o catre femeie spre a se prinde de ea. Marcel Enache a tras femeia la mal, dar cand urma sa o prinda de mana pentru a o scoate la mal, sub impulsul panicii femeia a scapat inapoi in apa, la trei metri de mal.


              In sprijinul politistului au venit angajatii Restaurantului Debarcader, care au adus o franghie cu  carlig de metal, dar femeia incepuse sa ia apa. Agentul a aruncat franghia in apa, dincolo de femeie, pentru a evita ranirea acesteia, dupa care a prins-o de haina si a adus-o la mal, unde i-a facut resuscitare prin palpatie la torace, pana la aparitia SMURD si a Ambulantei, anuntate intre timp de colegul agentului.


              Dupa interventia persoanelor abilitate, femeii i-a revenit pulsul si a fost transportata la spital pentru efectuarea investigatiilor de specialitate.


              La fata locului se mai aflau doi comisari ai Sectiei 2 Politie Craiova, dupa care a aparut si directorul politiei locale craiovene, Octavian Mateescu, care l-a felicitat pe agent pentru actul de curaj deosebit de care a dat dovada.


              Dupa eveniment, Marcel Enache s-a intalnit cu Marius Iancu, cel care ii adusese la cunostinta pericolul in care se afla femeia, care i-a spus ca doamna, in varsta de 46 ani, a carei viata a fost salvata de catre agentul politiei locale se numeste Carmen Cojocaru, si-a revenit complet si se afla in afara oricarui pericol.


              Printr-o ordonanta de urgenta a Guvernului Boc, in 2010, Marcel Enache a fost concediat de politia locala craioveana, dar in urma unui lung sir de prcocese sustinute de Sindicatul Administratiei Publice „Forta Legii” si-a recapatat locul de munca si statutul de politist local pe care il merita pe deplin.


              Pentru actul de curaj de care a dat dovada, Biroul Permanent Executiv al Sindicatului Administratiei Publice „Forta Legii” il felicita public pe politistul local Marcel Enache si ii transmite toata admiratia si bucuria ca face parte din organizatia noastra, ca membru, cu o moralitate aparte!


              Biroul Permanent Executiv SAP „Forta Legii” l-a felicitat azi, pe cale oficiala, pe seful politiei locale, Octavian Mateescu, pentru demnitatea de care a dat dovada felicitandu-l pe agent dupa actul de curaj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*