Curtea de Apel Pitesti a judecat azi procesul Directorului ITM Valcea contra Ministerului Muncii

Secretarul general al Sindicatului Administratiei Publice Forta Legii, dna. Claudia Epure (foto), s-a aflat astazi la Curtea de Apel Pitesti, unde a avut loc primul termen de judecata, la instanta de fond, a procesului intentat de inspectorul sef adjunct al Inspectiei Teritoriale de Munca Valcea, dl. Ionel Tanasoiu, membru de sindicat Forta Legii, contra Ministerului Muncii.


La termen au fost prezente toate partile, Ministerul Muncii exprimandu-si punctul de vedere prin aparatorul ales. Toate exceptiile invocate de acesta au fost combatute de reprezentantul Forta Legii prin acte si argumente incostestabile, astfel incat acestea au fost respinse. Instanta a acordat un nou termen de judecata, la data de 14 aprilie a.c. pentru a se face dovada indeplinirii procedurii prealabile.  


Domnul Tanasoiu s-a adresat Sindicatului pentru a efectua in numele sau toate procedurile legale pentru a-si reprimi functia publica de conducere la nivelul ITM Valcea, dupa ce Curtea Constitutionala a constatat irevocabil neconstitutionalitatea Ordonantelor de Urgenta emise de Guvernul Boc in anul 2009, nr.-le 37 si 105, prin care functiile publice de conducere la nivelul serviciilor deconcentrate s-au transformat in unele pe baza de contract de mandat, denumite director coordonator.


Curtea de Apel Pitesti a mai pronuntat si anul trecut o sentinta favorabila domnului Tanasoiu in contradictoriu cu Ministerul Muncii, Inspectia Muncii si ITM Valcea, prin care membrul nostru de sindicat, reprezentat in instanta si cu acea ocazie de juristii SAP Forta Legii, a castigat dreptul de a detine functia de conducere de „director coordonator adjunct”, de care fusese deposedat dupa intrarea in vigoare a OUG nr. 105 / 2009.


In prezent insa, dat fiind ca functiile de conducere de „director coordonator” si adjunct, criticate de Curtea Consitutionala din cauza „politizarii excesive”, au fost desfiintate, urmand a fi inlocuite cu functii publice de conducere, precum cea pe care membrul nostru de sindicat a ocupat-o, dl. Tanasoiu a aratat conducerii Sindicatului ca se considera indreptatit in a reveni pe functia pe care a ocupat-o, dupa reinfiintarea acesteia si a cerut sprijinul organizatiei in acest sens.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*