Curtea de Conturi invinsa de bugetarii reprezentati de Forta Legii

                Prin controalele efectuate, Camerele judetene de Conturi au constatat prin decizii ca salariatii din administratia publica ar fi benefiat de sume de bani in mod nelegal. Mai multi conducatori ai autoritatilor publice locale au trecut imediat la fapte si au emis, in baza acestor decizii, acte administrative prin care au retinut functionarilor publici, dar si persoanelor angajate cu contract individual de munca, sumele acordate de bunavoie de catre angajatori, in perioada in care legislatia permitea acordarea acestor sume. Astfel, salariatii au ajuns in ultima vreme sa sufere pierderi semnificative la salarii din cauza restituirii sumelor imputate.


                Membrii de sindicat, functionari publici si personal contractual, s-au adresat organizatiei noastre in vederea reprezentarii, sens in care am contestat in instanta actele administrative prin care au fost imputate sume de bani membrilor de sindicat.


                In data de 19 noiembrie 2012, Tribunalul Dolj a admis, la cererea organizatiei noastre, contestatiile prin care am solicitat anularea dispozitiilor emise de conducatorul Primariei com. Almaj, jud. Dolj, prin care au fost imputate sume de bani functionarilor publici din cadrul  autoritatii publice locale, astfel ca incepand cu luna in curs nu se vor mai retine sume cu titlu de imputatii din salariile membrilor de sindicat.


                La randul sau, Tribunalul Gorj a anulat, in data de 26.11.2012, dispozitiile de imputare emise de primarul orasului Tg.Carbunesti, jud. Gorj, constatand ca functionarii publici, membri de sindicat, sunt exonerati de la plata sumelor imputate prin actele administrative emise de primar.


                 In prezent avem in continuare pe rolul instantelor din tara spete cu acelasi obiect, pe care le vom sustine in vederea anularii actelor administrative de imputare a sumelor, in interesul membrilor de sindicat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*