Regionalizarea Romaniei la raport

Audierea publica pe tema regionalizarii Romaniei organizata de Academia de Advocacy, desfasurata la finele lunii noiembrie 2012 la Timisoara s-a finalizat ieri prin publicarea de catre comisia de experti a Raportului sinteza.


Comisia de experti a audierii publice a fost condusa de Excelenta Sa, dl. Matthijs van Bonzel, ambasadorul Olandei in Romania.


Din raport a reiesit ca majoritatea depozantilor a apreciat utila continuarea procesului de regionalizare pe baza structurii actualelor regiuni de dezvoltare si a opinat in favoarea pastrarii nivelului decizional judetean, chiar si in varianta reducerii competentelor actualelor judete prin transferul mai multor competente catre nivelul regional.


Academia de Advocacy a organizat miercuri, 12 decembrie 20120, o conferinta de presa de prezentare a concluziilor si recomandarilor Comisiei de Experti a audierii publice „Regionalizarea României – De ce?”, iar in cadrul Jurnalului TVR 2 de la ora ora 22.00, din aceeasi zi, dna Corina Dragomirescu – vicepresedinte si dna Simona Fit – membru in Comisia de experti, au avut o interventie in direct pe aceasta tema.


Cititi intregul Raport-sinteza la adresa: http://advocacy.ro/node/695/subpage/755#vitrina


La invitatia Academiei de Advocacy, presedintele Sindicatului Administratiei Publice Forta Legii, dl. Ringo Damureanu, a participat la audierea publica pe tema regionalizarii Romaniei, desfasurata la data de 23 noiembrie 2012 la Timisoara in Sala Multifunctionala a Consiliului Judetean Timis, sustinand in cadrul conferintei reorganizarea administrativa a tarii pe principiul apropierii de cetatean si a portabilitatii serviciilor publice, cu pastrarea consiliilor judetene.


Textul integral al depozitiei liderului SAP-FL: http://advocacy.ro/node/695/depozant-verbal/1399

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*