Decizie privind greva generala

Biroul Executiv al Uniunii Sindicatelor Functionarilor Publici „Forta Legii” a decis astazi sa suspende, incepand de miercuri, 2 iunie 2010, greva generala inceputa pe 31 mai a.c.


Greva se va relua in ziua in care in Parlament va fi discutata legea prin care salariile bugetarilor vor scadea cu 25% si in ziua in care Parlamentul va dezbate motiunea de cenzura la adresa Cabinetului condus de Emil Boc.


In aceste zile membrii de sindicat ne-au sesizat ca au primit nenumarate zvonuri si informatii false, de intoxicare, din partea masinariei de partid si de stat a partidului de guvernamant, care prin prefecti, primari si sefii serviciilor publice deconcentrate, ar spune oamenilor ca greva noastra generala nu ar fi legala, sau ca numele celor care au semnat listele de greva ar fi la dispozitia guvernantilor pentru a fi avute in vedere pe viitor la concedieri. S-a incercat sa se spuna unora ca salariile lor nu vor fi afectate, pentru a-i scoate din greva si pentru a-i determina pe ceilalti sa-si doreasca acelasi tratament. In majoritatea institutiilor conduse de sefi provenind de la partidul de guvernamant, oamenii s-au temut sa semneze liste de greva sau sa participe la aceasta. Presiunile guvernantilor asupra oamenilor sunt diverse si puternice.


Biroul Executiv dezminte toate zvonurile si intoxicatiile guvernantilor, pe care le considera menite sa descurajeze protestele democratice ale salariatilor care vor fi afectati de masurile drastice luate de un Guvern incompetent de a scoate tara din criza. Greva este un instrument democratic si un drept real a cetatenilor intr-un stat democratic, iar cetatenii au dreptul sa si-l exercite in mod efectiv. Presiunile prefectilor, primarilor si directorilor obedienti politic reprezinta un atac la adresa cetatenilor liberi.


Stimati colegi, atacurile guvernantilor la adresa grevistilor vor continua sa se manifeste si in zilele urmatoare, tot mai drastic, pentru ca Puterea actuala a declansat un conflict deschis cu sindicatele democratice, pe care, se pare, doreste sa anihileze.


Biroul Executiv recomanda membrilor de sindicat sa ne aduca la cunostinta toate informatiile false lansate impotriva noastra de guvernanti, toate presiunile la care vor fi supusi, pentru a putea contracara ofensiva fara precedent pornita de Puterea de stat impotriva sindicatelor democratice si a drepturilor oamenilor pe care ii reprezentam.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*