Spor de 100% in Asistenta sociala

                Conducerea Sindicatului Administratiei Publice Forta Legii a cerut joi, 30 mai 2013, Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Dolj sa plateasca atat pe viitor, cat si retroactiv, cu spor de 100% intregul personal contractual, membri de sindicat, care asigura continuitatea activitatii profesionale in cadrul schimbului normal de lucru in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, nu se lucreaza.


                In sustinerea cererii membrilor de sindicat, SAP Forta Legii a invocat atat temeiul legal al cererii – art. 2 din Cap. II Anexa III la Legea-Cadru nr. 284 / 2010, cat si punctul oficial de vedere al autoritatii nationale de reglementare in materie – Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, prin adresa atasata prezentului comunicat.


                Reamintim ca la data de 17.04.2013, la sediul Ministerului Muncii a avut loc o intalnire pe aceasta tema intre reprezentantii acestui minister si o delegatie a SAP Forta Legii pe tema problemelor care intereseaza salariatii din unitatile de asistenta sociala si medico-sociala, in cadrul careia s-a identificat posibilitatea de rezolvare a platii cu spor de 100% a orelor efectuate de salariatii care asigura desfasurarea ciclica a activitatii in ture in zilele de sambata, duminica, sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, nu se lucreaza in cadrul schimbului normal de lucru. De asemenea, in acea sedinta s-a discutat si despre promovarea pe studii superioare a asistentilor medicali care au absolvit studii superioare in domeniul asistentei medicale, cu pastrarea gradului principal dobandit, problema la care Ministerul Muncii considera competent in solutionarea acesti probleme Ministerul Sanatatii.


Luiza Stefanel, Consilier SAP Forta Legii 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*