Demersuri pentru Dialog social cu Presedintele ales si Primul-ministru

                    Uniunea Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual Forta Legii, federatie sindicala organizata la nivel national pe Sectorul bugetar – Familia ocupationala Administratie Publica, afiliata la Confederatia Sindicala Nationala Meridian, a demarat in aceasta saptamana demersurile in vederea declansarii Dialogului social atat cu Presedintele ales Klaus Werder Iohannis, cat si cu Primul-ministru Victor Viorel Ponta.


                    O delegatie a Uniunii Forta Legii a depus luni, 24 nov. 2014, la Primaria municipiului SIBIU un memoriu adresat Primarului Klaus Iohannis – presedintele ales al Romaniei, referitoare la problemele personalului din administratia locala si serviciile publice. Grupul celor 30 de sindicalisti condus de presedintele organizatiei, Ringo Damureanu, a avut o intrevedere de 40 de minute cu o delegatie din partea domnului Klaus Iohannis, condusa de doamna Cora Astrid Fodor, viceprimar al municipiului Sibiu, adjunct si principal colaborator al domnului Klaus Iohannis. In cadrul intalnirii, sindicalistii au deplans inrautatirea legislatiei privind munca, remunerarea muncii si dialogul social, dar si diferenta de tratament la care sunt supusi salariatii pe care ii reprezentam fata de alte categorii de personal bugetar. Reprezentantii Presedintelui ales au sustinut ca viitorul Presedinte a fost ales fara sa faca promisiuni fara acoperire, aratand ca este un om de cuvant, care nu va uita de cei 14 ani in care a activat in Administratia publica locala, asigurandu-i pe sindicalisti de tot sprijinul domnului Klaus Iohannis pentru lucratorii din Administratia locala si serviciile publice.


                    Un alt memoriu cu problemele personalului bugetar din Administratia publica si serviciile publice a fost depus joi, 27 nov. 2014, la Palatul Victoria – sediul Guvernului, prin care Uniunea Forta Legii a cerut imperativ Primului-Ministru Victor Ponta ca Guvernul pe care il conduce sa isi respecte toate angajamentele luate fata de personalul bugetar in prima parte a lunii noiembrie 2014 si sa aplice prevederile Legii-Cadru nr. 284/2010 intregului personal bugetar, nu doar primarilor si viceprimarilor, care se bucura de beneficiile acestei legi inca din iulie 2014. Legea-cadru a salarizarii unitare a fost negociata de sindicate cu reprezentantii Guvernului, iar tocmai salariatii nu beneficiaza de salarii majorate prin aceasta lege.


https://ro.stiri.yahoo.com/cine-este-astrid-fodor-succesoarea-lui-klaus-iohannis-192801320.html


                    Atasat prezentului comunicat – memoriile scrise adresate Presedintelui ales si Guvernului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*